Sunday , May 9 2021

Marea Britanie ar putea bloca serviciul de mesagerie WhatsApp, in cadrul masurilor antiterorism

WhatsApp Serviciile de mesagerie precum WhatsApp si Snapchat ar putea fi blocate in Marea Britanie, dupa ce premierul a promis sa intensifice masurile de supraveghere pe Internet pentru a impiedica teroristii sa planuiasca atentate online, relateaza Daily Mail.
Cameron a declarat ca va opri folosirea metodelor de comunicare care nu pot fi citite de serviciile de securitate, precum WhatsApp si Snapchat, care isi cripteaza datele. El a precizat ca fanaticii nu ar trebui sa poata discuta unii cu altii fara ca agentiile de securitate sa ii poata asculta.
Premierul a afirmat, de asemenea, ca va revigora legislatia privind monitorizarea, blocata de liberal-democrati, in cazul in care isi va asigura majoritatea la alegerile din mai.
“Vom permite mijloace de comunicare care pur si simplu nu pot fi citite? Raspunsul meu la aceasta intrebare este: Nu, nu ar trebui”, a explicat Cameron.
Comentariile sale au reaprins discutiile din cadrul coalitiei privind libertatile civile. Astfel, vicepremierul Nick Clegg ar urma sa denunte planurile lui Cameron intr-un discurs ce va fi sustinut marti, reprosandu-i ca acestea ar submina viata privata.
Seful MI5, serviciul britanic de informatii interne, Andrew Parker a evocat joi riscul unor atacuri care ar putea fi comise de combatanti ce se intorc din Siria, dupa atacul sangeros comis la sediul din Paris al saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo.
Franta a trait 53 de ore de cosmar, de la atentatul comis miercuri la redactia pariziana a publicatiei Charlie Hebdo pana la luarea de ostatici sangeroasa de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.
In total, 17 persoane au murit in aceasta serie de atacuri comise de fratii Kouachi si de Amedy Coulibaly, trei jihadisti francezi, care au afirmat ca s-au coordonat si care au fost ucisi de fortele de ordine vineri seara.

Vezi si

Astăzi începe vaccinarea fără programare la orice centru, indiferent de tipul vaccinului

CNCAV extinde modalitatea de înscriere la vaccinare fără programare în platforma electronică, astfel că, de …