Friday , December 9 2022

Marea Britanie ameninţă că va divulga informaţii secrete despre averea lui Vladimir Putin si a apropiatilor sai

putin

Marea Britanie ar putea difuza informatii financiare secrete despre elita ruseasca, in cadrul razboiului informatic dus impotriva regimului lui Vladimir Putin, anunta ministrul britanic de Externe Philip Hammond, potrivit The Telegraph.
Secretarul de Externe britanic s-a aratat interesat de ideea de a face publice date despre averile celor din cercul apropiat al presedintelui de la Kremlin cu scopul de a-i pune intr-o situatie penibila in fata poporului rus.
Miscarea ar urma sa faca parte din raspunsul occidental la incursiunea continua a Rusiei in estul Ucrainei, transmite Hotnews.ro.
Hammond a avertizat ca Putin isi modernizeaza cu viteza mare fortele armate, sustinand ca incercarea Rusiei de a destabilia Europa de est reprezinta “cea mai mare amenintare” la adresa securitatii nationale britanice.
Oficialul britanic a mai afirmat ca Marea Britanie trebuie sa “accepte” acum ca eforturile de a oferi Rusiei “locul binemeritat” in ordinea post-Razboi Rece au fost “respinse”.
Declaratia sefului diplomatiei de la Londra marcheaza o schimbare in tonul guvernului britanic: premierul David Cameron a repetat cu numeroase ocazii ca usa ramane deschisa pentru Rusia si pentru o normalizare a relatiei cu Occidentul, in cazul in care Moscova pune punct atacului asupra Ucrainei.
Hammond a mai avertizat ca reinarmarea in ritm alert a Rusiei este “o cauza semnificativa de ingrijorari” si a confirmat ca serviciile secrete britanice recruteaza la ora actuala vorbitori de limba rusa.
Averile apropiatilor lui Putin sunt opace, insa, fara urme de indoiala, depasesc in total suma de zeci de miliarde de dolari tinuti in conturi off-shore si investiti in proprietati in Londra si New York.

Vezi si

Guvernul a aprobat joi creșterea salariului minim brut la 3.000 lei de la 1 ianuarie. Salariul net va fi de 1.863 lei

Guvernul a aprobat în ședința de joi majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei, …