Wednesday , December 8 2021

Marea Britanie a spionat şefi de stat în timpul summitului G20

summit londra 2009

Marea Britanie a spionat numeroşi şefi de stat străini, în timpul summitului G20, organizat la Londra în anul 2009. Informaţia a fost făcută publică de cotidianul The Guardian, care a publicat şi documentele oferite de americanul Edward Snowden. Acestea detaliau activităţile de spionaj intern şi extern al Washingtonului.
Potrivit jurnaliştilor, angajaţii serviciului de informaţii britanic au monitorizat constant apelurile făcute de membrii delegaţiilor care au sosit la Londra.
În plus, au instalat software de spionaj pe calculatoarele închiriate de participanţi. Printre victimele spionajului la înalt nivel se numără oficiali din Turcia şi Africa de Sud, două state cu legături strânse cu Regatul Unit.
Ştirea a sosit cu mai puţin de o zi înainte de deschiderea conferinţei statelor membre G8, organizată astăzi în Irlanda de Nord.

Vezi si

Nu mai e obligatorie masca pe stradă. Fără restricții de circulație noaptea și acces la mall pentru nevaccinați testați. Localuri deschise toată noaptea și petreceri de stradă de Revelion

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat marți seară, la finalul …