Monday , December 4 2023

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu merg la Kiev pe 27 aprilie

Cei doi președinți ai Parlamentului, de la Camera deputaților și Senat, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, vor merge într-o vizită oficială la Kiev pe 27 aprilie, la invitația președintelui Radei Supreme din Ucraina, Ruslan Stefanchuk. 

„Pe data de 27 aprilie va avea loc la Kiev vizita președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Va fi o vizită desfășurată preponderent în teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocități. Scopul acestei vizite este legat de rolul pe care țara noastră îl va avea în viitorul plan de reconstrucție a Ucrainei după război. De asemenea, în acest moment discutăm despre un posibil discurs al președintelui Ciolacu în Rada Supremă ucraineană. Vizita lui Marcel Ciolacu are loc ca urmare a invitației adresate de președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk”, se arată într-un mesaj transmis de Camera Deputaților.

Și Senatul a anunțat miercuri deplasarea președintelui Florin Cîțu în Ucraina.

Până acum, au mai fost la Kiev și europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, împreună cu parlamentarii Diana Stoica și Filip Havârneanu. Ei au vizitat și alte orașe distruse de ruși în Ucraina, cum ar fi Irpin.

Vezi si

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în judeţul Buzău, la miezul nopţii

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la …