Wednesday , February 8 2023

Marcel Ciolacu, noul presedinte al PSD. Viorica Dancila si-a dat demisia

Viorica Dăncilă a anunțat, marți noapte, că și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD. Ea a precizat că nu e un moment de slăbiciune, ci este un gest de demnitate făcut pentru partid. „A fost Comitetul Executiv Național destul de îndelungat, în care fiecare coleg și-a spus opinia referitor la alegerile prezidențiale și proiecția pe care o avem în perioadă următoare. Am înțeles opinia colegilor mei, faptul că se dorește o resetare a partidului și că trebuie cineva să își asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate și eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcția de președinte PSD. E un gest făcut pentru partid”, a spus Viorica Dăncilă, la finalul ședinței Comitetului Executiv. Odată cu Viorica Dăncilă, și Eugen Teodorovici și Mihai Fifor au demisionat din funcțiile de conducere ale PSD. Demisiile au venit în contextul presiunilor social-democraților, nemulțumiți de rezultatele partidului la alegerile prezidențiale.

Marcel Ciolacu va prelua interima șefia PSD, iar Paul Stănescu va fi interimar în poziția de secretar general al partidului. Au fost deciși și alți opt vicepreșdinți regionali. Congresul va fi organizat într-o lună și jumătate, a declarat Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1.

Marcel Ciolacu a declarat, marți noapte, că Viorica Dăncilă a demisionat din propria inițiativă, după ce Comitetul Executiv a stabilit că este necesară o resetare a PSD. „ Aș vrea să îi mulțumesc doamnei Viorica Dăncilă, fostul nostru președinte. E pentru prima oară când eu am participat la un CEx în care toți liderii și-au spus opinia și așa a fost condusă doamna Dăncilă să se audă părerea tuturor. Un CEx matur care a fost pe fond, nu de formă. Cu toții am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului și nu făcut un măcel. De fapt și de drept nu a picat niciun cap azi, iar o premieră pentru PSD, fostul președinte se regășește în echipa partidului”, a spus Marcel Ciolacu, la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD.

Eugen Teodorovici rămâne simplu membru al PSD.

Anterior demisionaseră din funcțiile de vicepreședinți ai PSD Carmen Dan, Lia Olguța Vasilescu, Gabriel Zetea, Roxana Mînzatu, Marian Oprișan și Dragoș Benea.

Viorica Dăncilă a anunțat în ultimul moment al reuniunii CEx că demisionează din funcție, a adăugat Daniel Tudorache. Pe parcursul ședinței nu ar fi vrut să demisioneze nici ea, nici Eugen Teodorovici.

De asemenea, Niculae Bădălău a declarat, la finalul unui CEx de aproape șase ore, că Congresul va avea loc undeva în februarie sau martie.

Vezi si

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori și bunuri de strictă necesitate din rezerva de stat

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori, precum şi încă doi medici …