MANEVRE militare FĂRĂ PRECEDENT la graniţa Ucrainei. Rusia a pus în mişcare peste 100 de avioane DE LUPTĂ

reportersite
04 august 2014, 11:01

avioane de luptaArmata rusă va face în următoarele zile exerciţii militare la graniţa cu Ucraina. În manevre vor fi antrenate peste 100 de aeronave, majoritatea de generaţie nouă. Exerciţiile se desfăşoară în centrul şi vestul Rusiei, pe fondul tensiunilor din estul Ucrainei, unde armata ucraineană este tot mai aproape de victorie. Potrivit autorităţilor de la Kiev, militarii ucraineni câştigă tot mai mult teren în faţa separatiştilor proruşi şi se îndreaptă spre Doneţk, fieful acestora.

Rusia a anunţat că între 4 şi 8 august va desfăşura Manevre fără precedent ale forţelor ruse ale armatei aerului şi ale apărării antiariene din Districtele militare Vestic şi Central, implicând peste 100 de avioane de luptă, au loc în Rusia în perioada 4-8 august, a anunţat luni Ministerul Apărării de la Moscova.

„În total, la aceste exerciţii vor participa peste 100 de avioane şi elicoptere, precum avioane de vânătoare SU-27, MIG-31, avioane multifuncţionale SU-34, bombardiere SU-24, elicoptere MI-8, MI-24 şi MI28H”, a precizat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ruse, colonelul Igor Klimov.

El a indicat că aceste exerciţii militare constituie una din etapele de pregătire a forţelor aeriene ruse în anul 2014 şi că ele acoperă, pentru prima dată, teritoriul a trei districte militare – Central, Vestic şi Sudic.

Rusia a desfăşurat şi săptămâna trecută exerciţii militare, acestea având loc în regiunile Rostov şi Stavropol, limitrofe cu Ucraina. Ele au implicat rachete sol-aer S-300, bombardiere SU-24 şi avioane interceptoare MiG-31.

În acelaşi timp, Ministerul rus al Apărării anunţa vineri o mobilizare a rezerviştilor pentru exerciţii militare de anvergură care vor avea loc în toată ţara în perioada august-octombrie. Departamentul menţionat preciza că aceste exerciţii au fost planificate încă din noiembrie anul trecut, încercând astfel să dea de înţeles faptul că ele nu au legătură cu situaţia din Ucraina, unde au avut loc mai multe valuri de mobilizare a militarilor şi rezerviştilor pentru operaţiunile Kievului împotriva separatiştilor proruşi din estul ţării.