Thursday , April 8 2021

Managerul Spitalului din Piatra Neamț își anunță demisia, la două zile de la tragedia de la ATI

Lucian Micu, managerul Spitalului Județean Neamț, a anunțat într-un mesaj postat pe Facebook că își va da demisia „la prima oră a zilei de mâine”. „A venit momentul să mă retrag și să aștept ca specialiștii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul”, a scris acesta.

Lucian Micu, care a fost numit politic, la finalul lunii octombrie la conducerea instituției, a scris în mesajul său de pe Facebook că „demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate”. „Din păcate, politica este în tot și în toate. O pot înțelege. Așa este de 30 de ani încoace. De pe scaunele confortabile din birouri lucrurile stau diferit. Când ești lângă patul bolnavului vezi realitatea. Activitatea medicală dintr-un spital este în subordinea Ministerului Sănătății, iar activitatea administrativă este în subordinea autorităților publice locale. Unii cu medicina, alții cu banii. Între acestea mai apare și politica. Nu toate lucrează împreună, ceea ce, uneori, este doar în detrimentul celor care ar trebui să conteze – pacienții”, a mai scris Lucian Micu, în mesajul în care își anunță demisia.

secretarasite Spitalul Județean Neamț, unde sâmbătă seară au murit zece persoane într-un incendiu la Secția ATI Covid, se află în subordinea Consiliului Județean Neamț și este la al optulea manager în ultimul an.
secretarasiteLucian Micu este fostul primar din Roman, care nu a mai putut candida la alegerile din septembrie, după ce a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI). Pe 28 octombrie a fost numit la șefia spitalului. Lucian Micu a fost, pe rând, în organizațiile din județul Neamț ale PSD, UNPR și PNL, ca într-un final să se întoarcă anul acesta la PSD.

Vezi si

Preoții și rudele pacienților COVID vor putea intra în secțiile ATI

Preoții și rudele pacienților COVID vor putea intra în ATI, anunță ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. …

No comments

  1. Alogenul parazit ar trebui sa demisioneze urgent!!!
    Nu are ce cauta sa se cocoteze ca paduchele in fruntea unui popor fata de care nu are decat dispret si care nu face decat sa-l sunmineze pas cu pas cu fiecare secunda petrecuta la palatul Cotroceni !!!
    Individul parazit sa plece….sa ne lase….sa se duca la parintii lui in Germania !!!