Saturday , September 24 2022

Majorările salariilor demnitarilor sunt neconstituționale, a decis CCR

Judecătorii Curții Constituționale au decis miercuri că majorările salariale din sistemul public care urmau să se aplice demnitarilor, președinților de Consilii Județene, primari, parlamentari sunt neconstituționale.

USR sesiza în cele două solicitări că proiectele de legi adoptate de Parlament nu respectă principiul bicameralismului și încălca procedurile parlamentare de adoptare a legilor. De asemenea USR semnala că iniţiatorii nu au indicat de unde vor fi luaţi banii, adică sursa de finanţare pentru acoperirea cheltuielilor bugetare ce ar fi decurs din aplicarea noilor măsuri.

Parlamentul a adoptat în luna iunie un proiect de lege care prevede majorarea indemnizațiilor tuturor demnitarilor, la pachet cu salariile bugetarilor.

USR a semnalat că modificările aduse legii ar duce la creșterea indemnizațiilor tuturor demnitarilor, de la subprefecți la președinte, cu sume cuprinse între 880 și 1.410 lei, în condițiile în care salariile acestora erau înghețate prin legea salarizării.

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …

Leave a Reply

Your email address will not be published.