Sunday , September 24 2023

Majorarea salariilor profesorilor, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern

Guvernul ar putea adopta joi, prin ordonanţă de urgenţă, majorarea salariilor profesorilor, anunţată în urma consultărilor cu sindicatele din Educaţie.

De asemenea, potrivit proiectului care urmează să fie discutat în şedinţa Executivului, “salariile de bază aflate în plată pentru personalul didactic auxiliar din cadrul bibliotecilor universitare se majorează cu suma de 1000 de lei fiecare”, de la 1 iunie 2023.

Tot de la 1 iunie, salariile de bază pentru personalul nedidactic din sistemul naţional de învăţământ se majorează cu suma de 400 de lei fiecare, arată actul normativ.

Joi, Guvernul va discuta şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor de infrastructură publică de sănătate cu finanţare din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Sănătate şi din împrumuturi contractate cu Instituţiile Financiare Internaţionale.

Pe agenda şedinţei se află şi analiza memorandumului cu tema “Mandatarea Ministerului Economiei, autoritate publică naţională cu atribuţii în domeniul politicilor industriale, pentru identificarea oportunităţilor de finanţare printr-un mecanism de schemă de ajutor de stat în ceea ce priveşte industria energointensivă în acord cu prevederile Cadrului Temporar de Criză şi Tranziţie”. AGERPRES

Vezi si

Toamna astronomică începe sâmbătă, la ora 09:50

Echinocţiul de toamnă, când Soarele se va afla pe ecuatorul ceresc, va avea loc anul …