Friday , April 9 2021

Mai multe trenuri au intarzieri, iar altele au fost anulate. Intarzieri si pe Otopeni luni dimineata

Mai multe trenuri de la Bucuresti Nord catre Constanta, Craiova, Galati, Ploiesti si retur au acumulat intarzieri de pana la 145 de minute, iar CFR anunta ca, in conditiile in care intre Ciulnita si Constanta nu poate fi utilizata tractiunea cu locomotive electrice, au fost anulate mai multe trenuri.
tren zapada

Potrivit CFR Calatori, din cauza fenomenului de chiciura de la nivelul firelor de contact, elementelor de infrastructura si materialului rulant, trenurile de la Bucuresti Nord la Constanta, Craiova, Galati, Ploiesti si retur circula cu intarzieri.
Deoarece intre Ciulnita si Constanta nu poate fi utilizata tractiunea cu locomotive electrice, a fost luata decizia anularii urmatoarelor trenuri: IR 1581, IR 1582, IR 1587 si IR 1588 Bucuresti Nord – Constanta si retur, R 8212 Constanta – Fetesti, R 8011 Bucuresti Obor – Fetesti, R 8012 Ciulnita – Bucuresti Obor, R 8002 si R 8003 Constanta – Bucurestilor Obor si retur.
In zonele unde este necesar, se intervine cu utilaje si cu locomotive Diesel, iar calatorii vor fi preluati spre destinatii cu trenuri din graficele de circulatie sau cu trenuri suplimentare, transmite CFR Calatori.
Mai multe trenuri care ar fi trebuit sa ajunga luni dimineata in Gara de Nord din Bucuresti au intarzieri intre 40 si 145 de minute. Astfel, trenul care ar fi trebuit sa ajunga de la Vatra Dornei Bai are o intarziere 40 de minute, trenul Chisinau-Bucuresti are intarziere de peste o ora, in timp ce trenul care ar fi trebuit sa ajunga de la Suceava in Bucuresti in jurul orei 5:20 are intarziere de 145 de minute.
De asemenea, trenul Bucuresti Nord-Constanta, care ar fi trebuit sa plece din Gara de Nord la 6:20, are intarziere de o ora.
Intarzieri si pe Aeroportul Otopeni
Nicio cursa nu este anulata pe Aeroportul Henri Coanda din cauza conditiilor meteo, insa in cursul diminetii s-au inregistrat intarzieri si de aproape doua ore, generate de necesitatea degivrarii aeronavelor inainte de decolare.
Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfasoara normal, conform programului de zbor, potrivit situatiei de la ora 08:30 anuntate luni de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).
Unele aeronave au inregistrat intarzieri de aproape doua ore.
Astfel, o aeronava Lufthansa care trebuia sa decoleze la ora 07:05 spre Frankfurt a fost programata pentru ora 08:52. In plus, un avion al companiei Tarom, tot cu destinatia Frankfurt, trebuia initial sa decoleze la ora 08:40 si a fost programat pentru ora 10:13.
Un alt avion TAROM trebuie sa plece la Praga la 10:50 si a fost reprogramat la ora 12:35.
“Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant pentru tratarea cu substante anti-inghet a suprafetei de miscare (piste, platforme, cai de rulare), precum si a drumurilor de acces, pentru a se asigura operarea in conditii de siguranta”, a informat compania.
ziare.com

Vezi si

Ministrul Educaţiei: Concursul pentru funcţiile de directori, sub forma unui examen scris naţional, în iulie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, consideră că cea mai bună variantă pentru organizarea concursurilor de ocupare …