Saturday , December 3 2022

Mai multe localităţi din Republica Moldova au rămas fără curent electric din cauza atacurilor Rusiei în Ucraina

Mai multe zone din Republica Moldova se confruntă cu întreruperea electricităţii din cauza bombardamentelor Rusiei asupra reţelelor energetice din Ucraina, informează publicaţia Jurnal de Chişinău.

Autorităţile din Republica Moldova afirmă că una dintre liniile de alimentare cu electricitate s-a deconectat automat, urmând să fie reconectată. “Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a anunțat vicepremierul moldovean Andrei Spânu, citat de publicaţia Jurnal de Chişinău.

Armata rusă a bombardat marţi mai multe zone din Ucraina, inclusiv clădiri rezidenţiale. Cel puţin o persoană a fost ucisă în Kiev. “În districtul Petcersk, într-una dintre clădirile lovite de rachete, echipele de intervenţie au găsit o persoană decedată. Operaţiunile de căutare şi salvare continuă”, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko. Mai multe zone din capitala Ucrainei nu mai sunt alimentate cu eletricitate. De asemenea, Rusia a efectuat bombardamente şi asupra oraşelor Lviv, în vestul Ucrainei, şi Harkiv, în nord-estul ţării. (Mediafax)

Vezi si

Recomandări ANPC de Moş Nicolae: Achiziţionaţi dulciuri şi jucării numai din magazine specializate!

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, recomandă părinţilor să achiziţioneze …