Monday , May 27 2024

Macron a ajuns în România și a fost întâmpinat de premierul Ciucă. Președintele francez îi vizitează pe militarii din baza Kogălniceanu

Președintele francez Emmanuel Macron a decolat în această după-amiază cu destinația Constanța, România. El a ajuns îla baza Mihail Kogălniceanu, unde a fost întâmpinat de Nicolae Ciucă. Emmanuel Macron îi va vizita pe militarii francezi staționați în țara noastră, iar miercuri se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis.

Emmanuel Macron, înainte de plecare: În această seară voi fi în România, pentru a-i susține în numele vostru (al cetățenilor francezi – n.red.) pe soldații noștri, desfăsurați acolo de mai multe luni. Este angajamentul pe care l-am luat.

Franța este prezentă acolo de mai multe luni, mobilizată în cadrul NATO, pentru a proteja frontiera noastră comună, în estul Uniunii Europene și pentru a evita o extindere a războiului aflat acum în desfășurare în Ucraina.

Este un moment istoric, trăim vremuri istorice. Războiul din Ucraina are efecte pe care Franța a făcut tot ce a putut ca să le evite, împreună cu restul Europei ne-am angajat să stăvilim haosul. Haos geopolitic, având pentru prima oară un război de o asemenea amploare pe continentul nostru, implicând o putere nucleară. Haos economic, prin perturbarea economiei mondiale și pericolul unei crize alimentare în sudul și estul Mediteranei.

Miercuri, la Baza militară Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, acolo unde se află militarii francezi care pregătesc Grupul de Luptă NATO din România, va ajunge acolo și președintele Iohannis.

Este primul turneu al preşedintelui francez în sud-estul Europei, direct afectat de invazia Rusiei în Ucraina.

Vezi si

Ciolacu: România e o țară sigură și nu va intra în niciun război

„România e o țară sigură și nu va intra în niciun război”, declară premierul Marcel …