Saturday , January 28 2023

MĂCEL în UCRAINA. 30 de militari au fost ucişi de separatişti într-un atac cu rachete

ucraina

Cel puţin 30 de militari şi poliţişti ucraineni au fost ucişi vineri într-un atac insurgent care a vizat un punct vamal situat la frontiera dintre Ucraina şi Rusia, afirmă un oficial din Ministerul ucrainean de Interne, citat de Mediafax.ro.
Dacă bilanţul victimelor va fi confirmat, acesta va fi cel mai grav atac produs în Ucraina după reluarea ostilităţilor, pe 30 iunie. Separatişti proruşi au atacat cu rachete Grad punctul vamal Zelenopillia, situat în regiunea Lugansk, afirmă surse militare.
“Treizeci de membri ai serviciilor de securitate au fost ucişi. Nu este exclus ca numărul victimelor să crească, pentru că aceste mizerii de oameni au tras cu rachete Grad şi au distrus totul”, a declarat, potrivit Reuters, Zorian Şkiriak, consilier al ministrului ucrainean de Interne Arseni Avakov.
“Cred că riposta nu va fi uşoară după acest atac terorist sângeros”, a adăugat oficialul ucrainean.
Confruntări armate cu artilerie grea au loc vineri şi în apropierea aeroportului din Doneţk, bastion al regiunii separatiste proruse, încercuită de trupele ucrainene.
“Noaptea de joi spre vineri a fost agitată, au avut loc confruntări cu artilerie grea. Locuitorii din mai multe cartiere au auzit un avion zburând la joasă altitudine, iar martori au observat pe principalele artere din oraş echipamente militare”, a anunţat, într-un comunicat, primăria din Doneţk.
Potrivit AFP, la gara din Doneţk aproape 200 de persoane se aflau la cozi în faţa ghişeelor pentru a cumpăra bilete, încercând să fugă din calea luptelor.
Forţele ucrainene se pregătesc să încercuiască cele două capitale regionale din est, Doneţk şi Lugansk, în timp ce insurgenţii s-au declarat decişi să apere cele două oraşe.
 

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …