Wednesday , May 29 2024

Macel in Coreea de Nord: Kim Jong-un ar fi ordonat executarea a 200 de oameni

kim jong-un

Mai multi oficiali de rang inalt din Coreea de Nord, loiali unchiului liderului Kim Jong-un executat in decembrie 2013, urmeaza a fi condamnati la moarte, potrivit informatiilor furnizate in ziarul sud-coreean The Chosun Ilbo.
“Ministrul Securitatii Poporului a desfasurat o operatiune menita sa identifice sustinatorii lui Jang Sung-taek dupa executia acestuia din luna decembrie si a identificat 200 dintre principalii sai sustinatori si alti 1.000 de simpatizanti”, informeaza ziarul sud-coreean, preluat de Voice of Russia.
Acesta mai noteaza ca aproximativ 1.000 de membri ai familiilor celor vizati vor fi trimisi in lagare de munca fara a mai fi judecati sub acuzatia de complicitate la atentat asupra sigurantei statului.
“Printre cei care vor fi condamnati la moarte se numara 200 de oficiali ai Partidului Muncitorilor, guvernului si armatei, care au primit ordine direct de la Jang Sung-taek. Executiile vor avea loc in fata oficialilor din cadrul partidului, guvernului si ai armatei”, mai scrie publicatia sud-coreeana.
Jang Sung-taek a fost executat la ordinul liderului de la Phenian pe 12 decembrie 2013, sub pretextul ca ar fi planuit rastunarea Guvernului. Alaturi de acesta, au mai fost executate alte sapte persoane din familia sa.

Vezi si

Cum se votează la alegerile din 9 iunie. Alegătorii vor primi câte cinci buletine de vot

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a explicat marți cum va decurge votul duminică, …