Wednesday , December 7 2022

Lupte în Ucraina: 15 morţi în Ucraina, după ce au fost bombardate un spital şi o grădiniţă

ucraina2

Cel puţim 15 oameni au fost ucişi într-un atac asupra unui spital şi a unei grădiniţe, în regiunea separatistă ucraineană Doneţk. Rebelii proruşi acuză armata ucraineană pentru acest atac, in timp ce Guvernul de la Kiev susţine că militanţii separatişti au întors armele asupra civililor, pentru a-i înspăimânta.
Spitalul din Doneţk a fost vizat de tiruri şi obuze de artilerie. 15 oameni şi-au pierdut viaţa, în timp ce numărul răniţilor nu este clar. În stare de şoc, martorii povestesc ce s-a întâmplat.
“Explozia a fost foarte puternică. Am fost doborâtă de suflu şi am căzut acolo. Dar fiul meu mergea aici. Era fiul meu”, a povestit un martor.
Atacul a vizat şi o grădiniţă aflată în apropiere. Din fericire, niciunul dintre copii nu a căzut victimă luptelor.
“Am auzit focuri de armă intense. A aterizat ceva. Am avut două sau trei minute pentru a evacua copiii din grădiniţă în pivniţă. După cum puteţi vedea, obuzul a lovit locul de joacă al grădiniţei”, a declarat o educatoare.
Rebelii proruşi acuză armata ucraineană pentru acest atac. În timp ce Guvernul de la Kiev susţine că militanţii separatişti au întors armele asupra civililor, pentru a-i înspăimânta.
Luptele între armata ucraineană şi separatişti continuă cu intensitate în Doneţk, iar în ultima săptămână au murit zeci de oameni, majoritatea civili. De altfel, Uniunea Europeană a cerut imediat încetarea luptelor şi evacuarea civililor din regiune. În zona de conflict s-ar afla aproape cinci milioane de civili.
 
 

Vezi si

Lege adoptată: Terenurile de sport ale școlilor pot fi folosite de cetățeni în afara orelor ce curs

Deputații au votat, miercuri, un proiect de lege prin care se permite accesul cetăţenilor în …