Sunday , February 5 2023

Luni si marti vor fi inchise scolile din Bucuresti, Ilfov, Constanta, Buzau, Tulcea, Ialomita si Vrancea. Cursuri suspendate luni in Teleorman si, probabil, in Vaslui

copii zapada

Ministerul Educatiei Nationale solicita inspectoratelor scolare judetene sa monitorizeze situatia unitatilor de invatamant din judetele afectate de conditiile meteorologice nefavorabile, astfel incat deciziile privind suspendarea cursurilor sa fie luate la nivel local cu maxima operativitate.
Unităţile de învăţământ din judeţul Teleorman îşi suspendă luni, 9 ianuarie, cursurile, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU “AD Ghica”, Gelu Dragomir.
Autoritatile din judetul Ialomita au decis ca toate scolile si gradinitele sa fie inchise, in zilele de luni si marti, masura fiind luata in conditiile in care, ca urmare a caderilor masive de zapada, pe multe drumuri din acest judet se circula cu dificultate.
Autoritatile din Tulcea au decis suspendarea cursurilor scolare in toate unitatile de invatamant din judet, in zilele de 9 si 10 ianuarie. Masura a fost luata din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile si a starii drumurilor din judet.
Scolile si gradinitele din judetele Buzau si Vrancea vor ramane inchise luni si marti, ca urmare a atentionarii cod galben de vreme geroasa, au anuntat reprezentantii inspectoratelor scolare.
Cursurile celor peste 700 de scoli si gradinite din judetul Vaslui vor fi, cel mai probabil, suspendate, luni, din cauza intemperiilor, a anuntat, sambata, prefectul Isabel Bogdan. Mai multi primari din judet au transmis deja catre Prefectura ca vor prelungi vacanta elevilor si prescolarilor cu o zi. (News.ro)
Primaria Constanta a anuntat sambata ca a luat decizia suspendarii cursurilor scolare timp de doua zile, 9 si 10 ianuarie, in toate unitatile de invatamant de pe raza municipiului, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.
Prefectul judetului, Adrian Nicolaescu, a declarat pentru Agerpres ca o hotarare similara ce priveste institutiile de invatamant din toate unitatile administrativ-teritoriale a fost adoptata si va fi comunicata de seful Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, in cadrul sedintei Comitetului pentru Situatii de Urgenta.
Primele hotarari in acest sens au fost luate in Capitala si in judetul Ilfov, unde autoritatile locale impreuna cu inspectoratele scolare au stabilit suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant in zilele de luni, 9 ianuarie si marti, 10 ianuarie, se afirma intr-un comunicat de presa al ministerului.
“Precizam ca eventualele decizii similare trebuie sa tina cont de evolutia vremii si de siguranta elevilor si a profesorilor, precum si de asigurarea conditiilor proprii desfasurarii orelor de curs. Inspectoratele scolare judetene vor colabora cu autoritatile locale si vor informa parintii, elevii si cadrele didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispozitie, cu privire la sustinerea sau suspendarea procesului didactic in perioada imediat urmatoare”, noteaza sursa citata.
. In invatamantul superior, intreruperea temporara a activitatii ramane exclusiv la latitudinea conducerilor universitatilor, in virtutea autonomiei universitare. Ministerul Educatiei Nationale recomanda tuturor studentilor sa consulte paginile web ale universitatilor in care studiaza pentru a obtine informatiile necesare.
 

Vezi si

Peste jumătate din țară se află sub cod galben sau portocaliu de ninsori și viscol

Mai mult de jumătate de țară se află sub cod gaben de ninsori și viscol, …