Sunday , October 2 2022

Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim în România va fi trimisă și în Ucraina și Republica Moldova

Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim sâmbătă va fi trimisă pentru prima dată și comunităților din Ucraina și Republica Moldova.

Pe aeroportul din Suceava, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul va fi prezent, sâmbătă, de la ora 20.00, împreună cu delegația Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, primind, după tradiție, Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim, transmite Patriarhia Română,

Totodată va fi prezentă pe aeroport și o delegație de preoți din regiunea Cernăuți.

Lumina Sfântă ce ajunge în România va fi transmisă și pentru câteva comunități creștine din Ucraina.

De asemenea, pe Aeroportul Internaţional din Iaşi, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, vor primi Lumina Sfântă adusă de reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor aflaţi la Bucureşti pentru a o prelua de delegaţia Patriarhiei Române la Ierusalim.

Sfânta Lumină va fi oferită apoi doar delegaţilor protopopiatelor şi parohiilor, credincioşii urmând apoi a o primi la Slujba de Înviere.

„Este prima dată când fraţii noştri de peste Prut vin la Iaşi pentru a primi Lumina Sfântă adusă de o delegaţie a Patriarhiei Române din Ţara Sfântă. Aceasta va fi transmisă apoi, pe cale terestră, în întreaga Mitropolie a Basarabiei”, transmit reprezentanții Mitropoliei Moldovei.

Vezi si

Conducerea PSD a decis excluderea din partid a deputatului Aurel Bălăşoiu, înregistrat în situații compromițătoare cu un minor

Conducerea PSD a decis, sâmbătă, excluderea din partid a deputatului Aurel Bălăşoiu. De asemenea, “PSD …