Tuesday , April 23 2024

Ludovic Orban și 16 parlamentari liberali au demisionat oficial din PNL

​​Ludovic Orban și-a depus marți oficial demisia din PNL. „E o decizie pe care o iau cu mare greutate pentru că în PNL am cei mai mulți prieteni, alături de care am suferit și ne-am bătut să oprim ciuma roșie. Am fost obligat să aleg între a fi loial PNL sau cetățenilor care ne-au acordat încrederea”, a declarat fostul șef al PNL.

El a fost însoțit de 16 parlamentari liberali care și-au anunțat și ei demisiile, relatează HotNews.

„Conducerea partidului a trădat, a făcut cel mai grav lucru care se poate întâmpla într-o democrație. Eu nu sunt un trădător. (…) Demisia nu e un sfârțit, este un început. Nu mă las oricâte amenințări am primit. Mă bat cu toată forța în lucrurile în care cred. Vom face o construcție solidă. Azi, în românia toți cetățenii cu valori liberale, conservatoare, de centru dreapta nu au reprezentare. PNL este azi un PSD mai mic și mai nepriceput”, a spus Orban.

Fostul președinte al PNL a reluat acuzațiile la adresa lui Klaus Iohannis despre care a spus că singurul plan pe care îl are este să „slugărească PSD” ca să nu-l suspende.

„Chiriașul de la Cotroceni oricât de mult se ascunde, oricum îl vor ajunge blestemele oamenilor pe care i-a trădat. Nimeni nu scapă când își bate joc de oameni”, a mai spus Orban.

După ce Ludovic Orban a plecat din grupul parlamentar liberal pe 26 octombrie, exemplul său a fost urmat de mai mulţi parlamentari PNL.

Până acum şi-au anunţat această decizie Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Luminiţa Barcari, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiaşu și Ion Iordache.

Vezi si

PNL și PSD au rupt alianța la București. Firea și Burduja vor candida pentru Primăria București

Coaliţia PSD – PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar …