Friday , July 1 2022

Ludovic Orban a demisionat din grupul parlamentar PNL de la Camera Deputaților

Orban și-a anunțat marți, în plenul Camerei Deputaților, demisia din grupul parlamentar al PNL. „Din păcate, astăzi nu am altă soluție pentru onorarea obligațiilor morale decât de a mă despărți, sper temporar, de colegii mei liberali”, a spus Ludovic Orban, care a lansat noi atacuri la adresa lui Florin Cîțu și a președintelui Klaus Iohannis. „Nu-mi dau încă demisia din PNL”, a adăugat fostul lider liberal.

“Începând de astăzi m-am dezafiliat, m-am retras din grupul parlamentar al PNL. Și voi continua ca parlamentar neafiliat. Motivul principal e legat de ceea ce reprezentăm noi, parlamentarii.
Obligația morală față de români e de a-mi respecta angajamentele luate în campania electorală. Din păcate, astăzi nu am altă soluție pentru onorarea obligațiilor morale decât de a mă despărți, sper temporar, de colegii mei liberali.
Ce s-a întâmplat în ultimele luni depășește orice imaginație. S-a creat o criză politică artificial, a fost făcut praf un partid politic, a fost făcută praf coaliția. Nu pot fi părtaș la acest mod de a face politică. Nu accept o operație de lobotomie.
Nu-mi dau încă demisia din PNL. E partidul căruia i-am dedicat toată viața matură. Pentru a rămâne în PNL trebuie îndeplinite însă câteva condiții”, a spus Orban, în plenul Camerei Deputaților.

Una dintre condiții ar fi, potrivit lui Orban, ca “PNL să își întoarcă fața către cetățeni și spatele către chiriașul de la Cotroceni”.

Ludovic Orban a intrat în politică în 1992, ca membru al PNL – Aripa Tânără. Aflat la cel de-al treilea mandat de deputat, a fost președinte al Camerei Deputaților, din decembrie 2020, a demisionat din funcție în 13 octombrie. El își anunțase demisia de la șefia Camerei încă din 25 septembrie, când a pierdut șefia PNL.

 

Vezi si

ANPC: Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat

Românii au dreptul să ceară compensații de până la 600 de euro pentru un zbor …