Wednesday , July 24 2024

Ludovic Orban a anuntat ca este negativ la Covid, dar rămâne în carantină pana pe 8 octombrie

Premierul Ludovic Orban nu este infectat cu noul coronavirus, anunță Guvernul într-un comunicat.

”Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ. Menționăm faptul că testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiție de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv.

Din motive de precauție, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie a.c., de unde își va exercita atribuțiile funcției de prim-ministru și își va desfășura activitatea fără interacțiune fizică cu alte persoane. În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanță de 10 zile de la prezența în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, se arată în comunicatul Guvernului.

Premierul s-a autoizolat după ce a aflat, luni dimineața, că Silviu Manastire, de la B1 TV, în emisiunea căruia a fost zilele trecute a fost testat pozitiv cu Covid-19. După premier, au anunțat că își fac testul și alți miniștri din Cabinet.

 

Vezi si

Marcel Ciolacu: Vom negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în ținta de deficit de 3%

România va negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în …