Wednesday , February 8 2023

Lucrarea de doctorat a premierului interimar Gabriel Oprea, verificată dupa suspiciuni de plagiat

gabriel-oprea

Suspiciunea de plagiat în cazul premierului interimar, Gabriel Oprea, este analizată de Comisia de Etică a Universității București.
Reamintim că o sesizare privind plagierea lucrării de doctorat a lui Gabriel Oprea a fost depusă la Universitatea Bucureşti, premierul interimar spunând că el este un om corect iar cel care a făcut plângerea este „principala sursă de zvonuri şi minciuni” îndreptate împotriva sa.
„În legătură cu încercările mai vechi şi mai noi de a pune sub semnul întrebării probitatea mea morală, corectitudinea declaraţiilor de avere şi legalitatea parcursului meu academic, inclusiv cu privire la sesizarea de plagiat depusă la Universitatea Bucureşti privind teza de doctorat, ţin să precizez următoarele: sunt un om corect, am respectat şi respect legile ţării. În privinţa parcursului meu academic, am cerut şi am primit din partea Ministerului Educaţiei, conform legii, atestarea faptului că atât titlul de doctor, cât şi cel de conducător de doctorat au fost obţinute cu respectarea tuturor normelor legale şi a exigenţelor academice în vigoare la momentul respectiv”, spune Gabriel Oprea, într-un comunicat transmis marţi seară de Centrul de presă al MAI.
Premierul interimar spune că, prin răspunsul primit de la Ministerul Educaţiei în 23 iunie, „este atestată fiecare etapă a acestui parcurs, începând cu admiterea la doctorat în 01.10.1996, până în 19.02.2003”, când a devenit membru al comisiei de specialitate CNATDCU – Comisia de ştiinţe militare, ordine publică şi siguranţă naţională, redenumită ulterior Comisia de Securitate Naţională.
Potrivit lui Oprea, sesizarea de plagiat, ca şi sesizarea depusă la ANI pentru verificarea declaraţiilor sale de avere din ultimii 10 ani, precum şi “alte încercări” de a-l denigra, îl au ca autor pe Ioan Sîrbu.
„Ioan Sîrbu este cel care a fost demis de la conducerea Direcţiei Medicale a ministerului în timpul mandatului meu ca ministru al Apărării Naţionale, pentru faptele comise în funcţia pe care a deţinut-o şi pentru lipsa de corectitudine pe care a arătat-o faţă de militari. Alături de Valer Marian, un om cunoscut pentru apetenţa de a depune plângeri şi petiţii, Ioan Sîrbu este principala sursă de zvonuri şi minciuni îndreptate împotriva mea”, susţine Oprea.
Ministrul Gabriel Oprea mai spune că lucrarea sa de doctorat, elaborată sub îndrumarea profesorului de drept Ion Neagu, este „un document public şi este la dispoziţia oricui doreşte să o răsfoiască, să o citească sau să o analizeze în detaliu”.
Ministrul Afacerilor Interne, premier interimar, a făcut aceste precizări după ce Hotnews a scris marţi că la Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti a fost depusă o sesizare de plagiat cu privire la teza de doctorat a acestuia.
 digi24.ro

Vezi si

Unul dintre cei mai vechi corespondenți ai Pro TV, reținut pentru act sexual cu un minor

Corespondentul postului Pro TV în judeţul Dâmboviţa Marius Buga (42 de ani), unul dintre cei …