Monday , August 8 2022

Lucian Bolcas a refuzat numirea ca judecator la Curtea Constitutionala

bolcas

Fostul parlamentar PRM Lucian Bolcaş, care s-a întâlnit, luni dimineaţă, la Guvern, cu premierul Victor Ponta, a declarat la Antena 3 că a refuzat numirea la Curtea Constituţională.
Săptămâna trecută, Ponta l-a nominalizat pe Lucian Bolcas la CC si dădea ca sigură susţinerea lui Bolcaş inclusiv de către PNL, în ciuda acuzaţiilor de antisemitism lansate de preşedintele Băsescu la adresa fostului parlamentar PRM.
Lucian Bolcaş a sosit luni dimineaţa la Guvern unde a avut o discuţie cu primul-ministru Victor Ponta. Se pare că la finalul acestei discuţii, Bolcaş a decis să renunţe la candidatura pentru postul de judecător la CCR din cauza “acuzaţiilor nefondate” ce i-au fost aduse.
“Premierul a înţeles punctul meu de vedere şi îi mulţumesc”, a spus Bolcaş adăugând că acuzaţiile la adresa sa riscă să se răsfrângă şi asupra celor care l-au susţinut.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului de către Lucian Bolcaş ca judecător al Curţii Constituţionale, arătând că i se pare “inadmisibil” să fie numit la CCR “un om cu mentalitatea” acestuia.
“Eu nu voi participa la ceremonia de depunere a jurământului de către acest domn”, a spus preşedintele Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.
Preşedintele a menţionat că legea Curţii Constituţionale spune că un nou judecător depune jurământul în faţa preşedintelui României şi a preşedinţilor celor două Camere.
“Nu ştiu care este impactul, dar eu nu voi participa la o astfel de ceremonie când e vorba de Bolcaş şi această ceremonie nu se va desfăşura la Cotroceni, poate să se desfăşoare unde vor ei”, a spus Băsescu.
Şeful statului a precizat că nu sunt prevăzute sancţiuni şi nici nu ştie cum vor interpreta juriştii, dacă, în absenţa preşedintelui, jurământul este valabil sau nu. “Probabil că va fi”, a mai spus el.
Traian Băsescu a adăugat: “Mi se pare inadmisibil să numeşti în Curtea Constituţională un om cu mentalitatea şi gândirea lui Lucian Bolcaş. Oricât s-ar supăra pe mine, nu pot să uit dispreţul pe care îl are pentru statul de drept şi l-a manifestat anul trecut în vară fără rezerve, dar şi de-a lungul întregii cariere politice şi are şi probleme de antisemitism demonstrate”, a mai spus Băsescu.

Vezi si

Noi sortimente de înghețată Häagen-Dazs retrase de la vânzare în România

Noi loturi de îngheţată Haagen-Dazs sunt retrase de la vânzare de marile reţele de supermarketuri, …

One comment

  1. Pare normala decizia. Ar trebui ca pentru toate categoriile de bugetari, inclusiv PARLAMENTUL, limita de varsta sa fie 70 de ani.