Thursday , June 20 2024

Lovitura in instanta pentru familia Voiculescu si Antena 3

ANAF a recuperat pana in prezent doar aproximativ 1% din prejudiciul stabilit de judecatori in dosarul ICA, desi principalul acuzat, Dan Voiculescu, se afla de mai bine de un an in inchisoare, unde ispaseste pedeapsa de 10 ani primita pentru privatizarea frauduloasa a institutului.
antena3

Piedicile au fost puse de avocatii lui Dan Voiculescu, dar ANAF a adresat o solicitare Curtii de Apel Bucuresti, in care a cerut lamuriri de la instanta care a judecat dosarul ICA in legatura cu decizia de confiscare a imobilelor dobandite prin privatizarea frauduloasa a institutului. Luni seara, judecatorii au deblocat actiunea Fiscului, stabilind ca nu exista niciun impediment pentru ca respectiva confiscare sa aiba loc, scrie Adevarul.
Conform sentintei din dosarul ICA, terenurile si cladirile obtinute prin frauda trebuie sa intre in proprietatea statului libere de orice sarcini, au sustinut avocatii fondatorului trustului Intact. Or, cladirea in care functioneaza Antena3 este inchiriata acestei societati, informeaza sursa citata.
Contractul de inchiriere a fost folosit de avocati pentru a amana confiscarea pe o perioada nedeterminata. Fiscul s-a adresat Tribunalului Bucuresti de doua ori si de fiecare data judecatorii au dat dreptate familiei Voiculescu, stabilind ca Antena 3 nu poate fi data afara din cladirea inchiriata de la Antena Group, atata timp cat dureaza contractul de inchiriere.
Luni, Curtea de Apel Bucuresti a decis contrariul si a dat unda verde confiscarii, informeaza Adevarul.
Intr-un punct de vedere remis cu cateva ore inainte de luarea acestei decizii, reprezentantii trustului Intact Media Group au dezmintit o parte dintre informatiile aparute in presa.
“Niciunul dintre actionari sau societatile detinute de acestia nu incaseaza niciun fel de chirie pentru imobilele confiscate si nu au incasat inca din 08.08.2014. Societatile noastre au litigii pe rol castigate pentru dreptul de preemptiune. Prejudiciul stabilit nu are legatura cu imobilele in care activeaza televiziunile din Grup.
Grupul Intact solicita tuturor platformelor media care au difuzat aceste informatii total neadevarate sa inceteze difuzarea lor, cu atat mai mult cu cat nu i s-a solicitat niciun punct de vedere in acest sens. Consideram ca scopul prezentarii acestor fapte nereale in preziua termenului de la Curtea de Apel nu este o coincidenta”, se arata in comunicatul de presa citat de Evenimentul Zilei.

Vezi si

Variante de lucru pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale: 15 sau 29 septembrie; decizia finală – marţi

 Coaliţia de guvernare discută două variante pentru organizarea primului tur al alegerilor prezidenţiale, respectiv 15 …