Friday , December 2 2022

Lotul din dosarul Bica 2, trimis de DNA in judecata

DNA

Al doilea dosar al fostei sefe DIICOT, Alina Bica, in care sunt cercetati si Dorin Cocos, Alin Cocos si Adriean Videanu, a fost trimis joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).
Procurorii DNA au finalizat dosarul privind despagubirile ilegale oferite de ANRP si l-au trimis in instanta, transmit televiziunile de stiri.
Astfel, magistratii de la curtea suprema urmeaza sa stabileasca un termen pentru prima infatisare si sa decida daca masurile preventive luate impotriva suspectilor sunt intemeiate.
Este vorba despre dosarul disjuns din cel al retrocedarilor ilegale, in care Alina Bica a fost initial arestata preventiv.
In dosarul Bica 2, fosta sefa a DIICOT este urmarita penal pentru luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.
In acelasi caz, omul de afaceri Dorin Cocos este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, iar fiul sau Alin Cocos este cercetat pentru aceleasi infractiuni.
Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este anchetat si el in dosarul Bica 2, insa intr-o speta disjunsa din acesta.

Vezi si

România are 218 pârtii de schi care însumează 189 km, cât o singură staţiune din Franţa sau Elveția

România are un total de 218 pârtii de schi care însumează 189 de kilometri. Spre …