Friday , April 19 2024

Lotul Apa Nova, eliberat

Compania Apa Nova, acuzată că dădea mită pentru a-şi putea mări tarifele în Bucureşti, avea propriul serviciu de informaţii, spun procurorii. Foşti agenţi erau plătiţi să spioneze angajaţii companiei, pentru ca şefii să fie siguri că nimeni din interior nu vorbeşte despre acţiunile ilegale. Pe de altă parte, DNA arată că „toți consilierii primesc bani pentru votul” în cazul unor proiecte importante.

Vlad Moisescu
Vlad Moisescu
Cei trei acuzaţi – Costin Berevoianu, Vlad Moisescu şi Ovidiu Semenescu – au fost eliberaţi, ei urmând să fie cercetaţi sub control judiciar.
Procurorii DNA pot contesta decizia, iar recursul ar urma să se judece la Curtea de Apel Ploieşti.
Numele primarului suspendat al Capitalei apare şi în dosarul Apa Nova. Informaţia iese la iveală în referatul prin care procurorii DNA cer arestarea lui Costin Berevoianu, a fostului trezorier PNL Vlad Moisescu şi a omului de afaceri Ovidiu Semenescu.
Procurorii anticorupție spun că Vlad Moisescu s-ar fi întâlnit de mai multe ori cu primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, în biroul acestuia, și ar fi discutat despre proiectele care urmau să fie votate în Consiliul General al Capitalei. Procurorii au interceptat discuții între cei doi, potrivit unor surse judiciare.
Vlad Moisescu i-ar fi spus lui Sorin Oprescu totul despre proiectele care urmau să fie votate în consiliul de la Primăria Capitalei, potrivit anchetatorilor, inclusiv felul în care consilierii ar fi urmat să voteze.
În referatul cu propunerea de arestare a celor trei suspecți din dosarul Apa Nova, Sorin Oprescu nu are nicio calitate.
Apa Nova a răspuns acuzațiilor DNA, potrivit cărora bucureștenii plătesc cel mai mult pentru apă din cauza unor contracte ilegale.
„Conform ultimelor date statistice primite de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), în martie 2015, tarifele pentru serviciile de alimentare cu apa si de canalizare practicate de Apa Nova Bucuresti sunt pe pozitia a 17-a, iar cele practicate de Apa Nova Ploiesti pe pozitia a 33-a, între tarifele practicate de cei 33 de operatori mari de servicii de acest tip din România”, se arată în comunicatul companiei.
„Ajustările tarifare au respectat întocmai prevederile Contractului de Concesiune și ale H.G. nr. 1019/2000”, mai arată compania.
digi24.ro

Vezi si

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani, într-un dosar privind fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din …