Tuesday , October 4 2022

Loteria Romana, urmarita penal

pacanele


Loteria Română este urmărită penal. Procurorii spun că mai multe aparate pentru jocuri de noroc ar fi fost folosite fără licență, prejudiciul fiind estimat la peste 100 de milioane de euro.
În atenția procurorilor se află contracte încheiate, în perioada 2005-2007, între reprezentanții Loteriei Române și trei firme cu acționariat grecesc.
În plus, anchetatorii vor să recupereze alte 130 de milioane de euro de la Loterie și de la cele trei companii private pentru veniturile încasate ilegal după 2009, când o ordonanță de urgență a schimbat regulile pe piața jocurilor de noroc, potrivit riseproject.ro.
Loteria Română a luat 6.263 de aparate electronice . Doar că, susțin procurorii, aparatele au fost înregistrate pentru un alt joc de noroc -“video-loterie” -, care este taxat diferit.
De fapt, problemele sunt chiar mai vechi. Încă din 2006, Loteria ar fi trebuit să plătească taxe speciale pentru “păcănele”. Procurorii acuză faptul că, sub clauzele secrete, Loteria a făcut, în realitate, afaceri cu alte jocuri de noroc decât cele pentru care avea licență.
De aici ar proveni încăsările suplimentare și prejudiciul provocat bugetului de stat.
 

Vezi si

Cutremur cu magnitudinea 4 pe Richter produs luni seară în România

Un cutremur cu magnitudinea de 4 pe Richter s-a produs luni seară, 3 octombrie, în …