Wednesday , December 7 2022

Loteria bonurilor fiscale: Toate rezultatele extragerilor ar putea fi anulate

bonuri

Rezultatele tuturor extragerilor Loteriei fiscale ar putea fi anulate, iar castigatorii ar urma sa returneze banii pe care i-au primit de la stat, din cauza unei erori procedurale.
Astfel, potrivit Ordinului ministrului Finantelor Publice 417, din aprilie 2015, prima cifra extrasa din urna pentru determinarea sumei de pe bonul castigator ar trebui sa fie cifra unitatilor. Urmeaza cifra zecilor si la final cea a sutelor.
Insa Economica.net informeaza ca de fiecare data s-a inceput in ordine inversa.
Astfel, fara exceptie, la toate extragerile de pana acum pentru Loteria bonurilor fiscale, prima cifra extrasa a fost cea a sutelor, apoi a zecilor si in final a unitatilor, fapt ce contravine procedurii aprobate de insusi ministrul Finantelor care a implementat masura, Eugen Teodorovici.
Reamintim ca prima extragere, cea in care a fost considerat castigator un bon din 7 februarie, de 6 lei, 18.215 persoane au revendicat premiul. Astfel, din fondul maxim de castiguri de 1 milion de lei s-a impartit tuturor si fiecare a primit in jur de 50 de lei.
Dar daca s-ar fi respectat procedura legala, bonurile castigatoare ar fi trebuit sa fie cele cu valoarea de 600 de lei.
In consecinta, toate sumele castigate pana acum la Loteria bonurilor fiscale ar trebui astfel returnate, mai arata sursa citata.
Care e procedura de extragere
Loteria bonurilor fiscale are doua etape. In prima faza se fac doua extrageri, potrivit Ministerului Finantelor:
– se extrage o bila pentru determinarea zilei bonurilor castigatoare;
– se extrag 3 bile pentru determinarea valorii bonurilor castigatoare.
Cererile de revendicare pot fi depuse incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor castigatoare trebuie sa depuna bonurile fiscale (in original), alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF.
Daca in urma centralizarii listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constata depasirea numarului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizata a doua extragere in vederea determinarii a 100 de castigatori.

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …