Wednesday , October 5 2022

Londra: o parte a acoperişului Teatrului Apollo din Soho s-a prăbuşit. 58 de persoane au necesitat îngrijiri medicale

teatru soho

O operaţiune de salvare avut loc, joi noapte, la Londra, după ce o parte a acoperişului Teatrului Apollo, din Soho, s-a prăbuşit în timpul unui spectacol, numeroşi oameni fiind prinşi sub dărâmături.
„Operaţiunile de căutare s-au încheiat”, a anunţat vineri Brigada de pompieri din Londra, adăugând că „pompierii au lucrat intens în condiţii foarte dificile”. În total, 58 de persoane au fost transportate la spital, informează BBC. Dintre cei care au necesitat îngrijiri medicale, doar şapte oameni au suferit răni mai grave, potrivit Serviciul de Ambulanţă al capitalei britanice, care a trimis la locul incidentului 25 de ambulanţe şi un elicopter de intervenţie.
Joi seară, la ora 20.15 GMT (22.15, ora României), când s-a prăbuşit acoperişul Teatrului Apollo, în interiorul clădirii se aflau aproximativ 720 de persoane.
În urma incidentului nefericit, poliţia din Londra a confirmat că a fost chemată la sediul teatrului din Shaftesbury Avenue, la scurt timp după 20.15 GMT (22.15, ora României). Un purtător de cuvânt a declarat că „nu este un raport privind o prăbuşire a unui părţi a clădirii”. Media din insulă consideră că o parte din oameni au fost răniţi în această prăbuşire care a avut loc în timpul spectacolului „Curiosul incident al câinelui în timpul nopţii”.
Martorii de la faţa locului au declarat că au văzut oameni escortaţi afară din clădire, fiind acoperiţi de praf şi moloz. Pompieri au anunţat că asupra spectatorilor s-a prăbuşit un balcon, însă mai mulţi martori, citaţi de BBC au relatat în reţele de socializare că au văzut părţi ale acoperişului, căzute peste spectatori.
Premierul britanic David Cameron a declarat că urmăreşte cu mare atenţie informaţiile despre accidentul de la Teatrul Apollo. Într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, liderul britanic le-a mulţumit serviciilor de urgenţă pentru „o reacţie rapidă în ajutorarea celor răniţi”.

Vezi si

Primăriile trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii

Autoritățile locale din toată țara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea …