Monday , October 3 2022

Logica parlamentara: DA pentru retinere, NU pentru arestare in cazul Elenei Udrea

udrea

Plenul Camerei Deputaților a aprobat cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru, în noul dosar, fiiind supuse ulterior la vot şi cele două cereri ale procurorilor de reţinere şi, respectiv, arestare preventivă. Potrivit numărătorii iniţiale, solicitarea de reţinere a fost respinsă cu 142 de voturi “împotrivă” şi 119 “pentru”, însă s-a decis renumărarea voturilor pe motiv că au existat vicii de procedură.
Dupa renumarare, s-a constatat ca deputatii au dat aviz pozitiv pentru retinere si negativ pentru arestare.
Problemele au aparut din cauza ca s-a votat in acelasi timp si pentru retinere si pentru arestare lui Udrea. Astfel, deputatii au primit in total 4 bile, 2 albe si 2 negre pe care trebuiau sa le imparta intre 4 urne. Insa mai multi demnitari au bagat fie toate bilele intr-o singura urna, fie 3, in altele niciuna, astfel ca s-a creat un adevarat haos si nu se poate ajunge la un consens daca se va realua votul sau vor fi comunicate rezultatele asa cum au votat alesii.
Potrivit rezultatului oficial, pentru reţinerea Elenei Udrea s-au pronunţat 123 de deputaţi, iar contra 119. Cererea de reţinere a fost astfel aprobată.
Cererea de arestare preventivă a primit în schimb 115 voturi “pentru” şi 105 “impotrivă”. Potrivit anunţului oficial, nu a fost intrunit numărul de voturi necesar pentru încuviinţarea arestării preventive a Elenei Udrea.
Astfel, Camera Deputaţilor a respins cererea de arestare preventivă.
 

Vezi si

Sondaj Avangarde: 61% dintre români ar alege suveranismul, dar 70% vor să rămânem în UE

​​Pompierii sunt primii în topul încrederii românilor, cu o cotă de 77%, urmați de SMURD …