Saturday , May 8 2021

Liviu Dragnea, reacție după ce PSD a hotărât să îl remanieze pe Tudorel Toader: S-au acumulat foarte multe nemultumiri

PSD a votat remanierea lui Toader din funcția de ministru al Justiției. Din totalul celor din CEx a fost doar un singur vot ”împotrivă”, cel a lui Dumitru Buzatu.

Tudorel Toader va fi înlocuit de Eugen Nicolicea, aceasta este propunerea PSD.

Liviu Dragnea a făcut declarații după ședința CEx. Liderul PSD susține că viitorul ministru de Justiție rebuie să rezolve blocajele din ministerul Justiției cu privire la avizarea sau inițiare unor acte normative, care țin de aplicarea programului de guvernare:

”Premierul dorește să se rezolve într-o zi, două cu numirea noului ministru al Justiției. Până vineri ar trebui să se depună jurământul. Eu îi acord timp lui Iohannis până la alegerile prezidențiale. Ministrul Justiției nu va avea sarcini de la partid. Nu mai e cazul. S-a început procedura parlamentară pentru cele două legi. Noul ministru al Justiției, dacă va fi numit de Iohannis trebuie să rezolve blocajele din ministerul Justiției cu privire la avizarea sau inițiare unor acte normative, care țin de aplicarea programului de guvernare.

Azi în CEx s-au exprimat foarte multe nemulțumiri la adresa lui Tudorel Toader, un om pe care personal îl respect și l-am sprijinit în acești doi ani. S-au acumulat foarte multe nemulțumiri din două motive: se tot întârzia avizarea la ministrul Justiției și doamna premier a fost nevoită să intervină. Și a doua, Toader a vorbit despre eventualitatea inițierii unei ordonanțe de urgență fără să facă nimic.

Eu nu i-am cerut demisia.

Erau două opinii în CEx. Una din variante era să se intre cu restructurarea Guvernului în Parlament și varianta de remaniere clasică, ceea ce am și adoptat.

Relația mea cu premierul este aceeși cu cea pe care am avut-o când am propus-o în funcție”.

Vezi si

Șase români, arestați în SUA după ce au fost prinși jefuind un templu budist. Cum acționau

Șase români au fost arestați în SUA, acuzați de că au încercat să jefuiască un …

One comment

  1. Livache , la tine orice metoda e legala , numai sa scapi de sentinta definitiva de condamnare , tu , Vilcov , Radulescu. , vine ziua cand te vom vedea dus la zdup impreuna cu ceilalti