Liviu Dragnea nu demisionează de la şefia PSD, după condamnare: Am decis să rămân!

reportersite
22 aprilie 2016, 19:05

dragneaPreşedintele PSD, Liviu Dragnea, a venit la sediul PSD, după ce a primit sentinţa de condamnare definitivă la doi ani de închisoare cu suspendare. Acesta a precizat că nu se va retrage şi va rămâne preşedintele PSD. La sediul partidului au venit mai mulţi lideri PSD, în semn de susţinere pentru Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a declarat că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu cei din conducerea PSD, au decis că o retragere a sa de la şefia partidului va duce la o destabilizare, mai ales că se apropie campania electorală:

„Pe mine m-a interesat sa am aceasta discutie cu colegii, presedintii de consilii judetene, pentru a asculta punctele lor de vedere generate de acestă situatie. Acesta sentintă o consider profund nedreapta. Nu comentez decizia instanţei. Decizia aproape unanima a fost ca o retragere a mea va duce la destabilizare. Am decis sa raman. Am o susţinere aproape unanimă. Îi multumesc mult lui Victor Ponta pentru punctul lui de vedere”, a precizat Liviu Dragnea.

Iniţial, la sosirea la partid, Dragnea a spus că nu va face declaraţii:

„Vorbim după Cex”, a spus Liviu Dragnea, vizibil marcat, când a sosit la sediul PSD.

Liviu Dragnea şi-a aflat sentinţa definitivă în celebrul dosar „Fraudă la referendum”: 2 ani de închisoare cu suspendare. Acesta trebuie să plătească şi cheltuieli de judecată de 550 de lei. La ultimul termen din proces, procurorii anticorupţie au cerut între 3 şi 5 ani de detenţie pentru liderul social-democrat. Politicianul miza însă pe achitare. Verdictul a fost dat de cinci judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în frunte cu şefa instanţei, Livia Stanciu.