Monday , January 30 2023

Liviu Dragnea: „Ne-am lăsat păcăliți toți de domnul Tudorel Toader”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a păcălit pe toți cei din partid spunând ca va adopta ordonanța de urgență.

”În partid s-a luat o decizie – sigur, pentru unii, facultativă: articolele din codurile penale declarate constituţionale să fie adoptate prin OUG. Ne-am lăsat păcăliți toți din partid de domnul Toader. Domnul Toader ne-a păcălit. Singur, nu singur, intenţionat, nu intenţionat… Ieși în ianuarie că adopți OUG, ridici scandalul până la cer, stăm în bătaia gloanțelor și din țară, și din străinătate, după care spui că nu se justifică urgența. S-a generat un scandal inutil”, a spus Dragnea luni seara, la România Tv.

„Nu cred că se adoptă, s-a spus explicit că nu se adoptă. Astea sunt legi care trebuie adoptate, săptămâna viitoare trebuie să se reia procedura în Parlament. Că se finalizează în această sesiune, la toamnă, la anul, pentru că au trecut de controlul CCR. Până la urmă ce facem? 90 și ceva la sută din amendamente sunt venite de la magistrați. Rămânem cu ele așa?”, a spus Liviu Dragnea.

În ceea ce privește o posibilă remaniere a lui Tudorel Toader, Dragnea a spus că ”habar n-am dacă mai stă în Guvern. Ori doamna prim-ministru anunță că vrea să îl remanieze, ori colegi din CEX anunță că își doresc să fie remaniat. Eu nu o să propun să fie remaniat Tudorel Toader”.

Vezi si

Unde mai sunt luni drumuri blocate din cauza zăpezii

Traficul rutier este blocat, luni, pe un drum naţional din judeţul Galaţi şi pe alte …