Friday , May 14 2021

Liviu Dragnea: "Decizia de a învesti Guvernul Cioloş a fost buna. Coaliţia PSD-UNPR-ALDE nu mai există demult"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, după o şedinţă informală la Biroului Permanent Naţional, că, după votarea bugetului pe 2016, social-democraţii au ajuns la concluzia că au luat o decizie bună de a susţine învestirea Guvernului Cioloş. În ceea ce priveşte schimbul de replici cu Călin Popescu Tăriceanu, Dragnea a arătat că ALDE a avut, în mai multe rânduri, alte opţiuni de vot decât PSD şi UNPR şi a explicat că nu mai există demult coaliţia PSD-UNPR-ALDE.
dragnea

Liviu Dragnea a precizat că, după adoptatea bugetului pe 2016, PSD a constatat că a luat o decizie bună de a susţine învestirea cabinetului Dacian Cioloş.
“Am constatat împreună că decizia de a învesti Guvernul Cioloş a fost bună pentru că obiectivele noastre au fost atinse: mărirea salariilor s-a întamplat, cresterea punctului de pensie cu 5% s-a întâmplat… “, a spus Dragnea.
În ceea ce priveşte majorarea salariului minim, liderul PSD a explicat că actualul Guvern va emite o hotărâre până la sfârşitul anului.
“Este firesc ca actualul Guvern să facă o analiză proprie, nefiind o hotărâre adoptată de vechiul Guvern. Vor adopta o hotărâre de Guvern privind salariul minim în perioada următoare, până la sfârşitul anului. Este o măsură pe care o susţinem în continuare. (…) Am primit răspunsul de la premier în cursul zilei de marţi: a spus că până la sfârşitului anului va adopta această hotărare de Guvern şi ia serios in calcul majorarea salariului minim”, a spus liderul PSD.
Liviu Dragnea a revenit cu precizări şi după schimbul de replici cu şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
“Ceea ce am spus ieri in Parlament imi mentin. Dacă colegii nostri doresc să avem o relatie ca până acum, trebuie să se poarte corect asa cum noi ne purtam corect cu dumnealor. Suntem colegi in Parlament. Coalitia nu mai există demult pentru că s-a retras Guvernul. O coalitie exista cand are un obiectiv: să sustina un Guvern. Dar era o colaborare parlamentara care functiona, însă cei de la ALDE, în mai multe rânduri, nu au mai votat cum am votat noi şi UNPR”, a spus Dragnea.
Dragnea a mai declarat că a vrut să îl invite pe Victor Ponta la şedinţa informală de joi, însă fostul premier nu i-a răspuns la telefon:
“L-am cautat ieri pe Victor Ponta, l-am sunat de câteva ori la telefon, nu mi-a raspuns, nu stiu daca e in tara. Îmi pare rău că nu a fost.”
 

Vezi si

AUR a depășit USRPLUS în sondaje și a ajuns pe locul al treilea

In exclusivitate pentru Ziare.com, sociologul Vladimir Ionas, de la Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, a …

3 comments

  1. Guvernul Ponta a mers foarte bine, sa avem acest guvern ce va face…

  2. Sunt 2 partide mari si bine organizate. Vor Face multe schimbari in bine.

  3. UNPR lupta pentru progresul Romaniei, iar atata timp cat alianta cu PSD isi urmeaza cursul bun, cu siguranta vor merge impreuna.