Wednesday , November 30 2022

Liviu Dragnea, audiat la DNA în dosarul lui Govor. Deputatul PSD Andrei Dolineaschi, URMĂRIT PENAL

dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este audiat, joi, la DNA, în dosarul în care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Vasile Govor, lider al filialei judeţene a PSD, a fost reţinut de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie. În acelaşi dosar, procurorii au decis să îl pună sub învinuire pe deputatul şi vicepreşedintele PSD, Andrei Dolineaschi.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, este audiat de procurori în calitate de martor, relatează televiziunile de stiri.
Preşedintele PSD Satu Mare Mircea Govor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a fost reţinut de DNA pentru şantaj şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el în funcţii de conducere sau de execuţie la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.
Întrebat despre situaţia lui Mircea Govor, Liviu Dragnea a spus joi că “nu vrea să comenteze”. “Vreau să spun decât că îmi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă cu Mircea Govor”, a precizat Dragnea.
Deputatul Andrei Dolineaschi este urmărit penal de procurorii DNA pentru complicitate la folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în dosarul în care a fost reținut vicepreședintele CJ Satu Mare, Mircea Govor.
Andrei Dolineaschi, care a condus până în octombrie filiala PSD Botoşani, fiind ulterior ales vicepreşedinte al partidului, a fost chemat joi la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirile.
DNA a anunţat, joi, că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus extinderea urmăririi penale față de suspectul DOLINEASCHI ANDREI, deputat în Parlamentul României şi la data faptelor secretar general al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu privire la săvârşirea a două infracțiuni de complicitate la folosirea influenței sau autorității, de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
1.1 În perioada august-octombrie 2013, inculpatul Govor Mircea Vasile în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic și vicepreședinte a Consiliului Județean Satu Mare, folosindu-se de influența și autoritatea funcțiilor deținute, a făcut demersuri, prin intermediul suspectului Dolineaschi Andrei (secretarul general al aceluiaşi partid), pe lângă persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru a obține numirea, detașarea, împuternicirea sau menținerea în funcții de conducere sau de execuție în cadrul nou înființatei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare (A.J.F.P.), a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.
Procedând în această manieră, pe lângă faptul că a rezultat un folos necuvenit pentru persoanele respective, inculpatul Govor Mircea Vasile a urmărit să obțină/mențină protecția societăților comerciale controlate de el și familia sa din partea organelor fiscale din județul Satu Mare.
1.2 În perioada septembrie 2013-martie 2014, inculpatul Govor Mircea Vasile a procedat în aceeași manieră și în favoarea unui apropiat, în sensul că a depus diligențe pe lângă aceleaşi persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, ca acesta fie promoveze examenul pentru obținerea unui post de conducere sau de execuție în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Oradea (instituție nou înființată), fie să obțină o funcție de conducere în cadrul A.J.F.P. Satu Mare, fără ca acest lucru să se materializeze ulterior.
Concret, ajutorul dat de suspectul Dolineaschi Andrei a constat în:
– solicitarea și obținerea unor documente cu caracter confidențial de la persoane cu funcții de decizie în cadrul ANAF ce au fost transmise ulterior inculpatului Govor Mircea Vasile,
– transmiterea solicitărilor pe care inculpatul Govor Mircea Vasile le făcea în sensul arătat mai sus, către factorii de decizie din cadrul ANAF,
– punerea în legătură directă a inculpatului Govor Mircea Vasile cu factorii de decizie din cadrul ANAF etc.)
Potrivit DNA, în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.
 
 

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …