Friday , October 7 2022

Liviu Dragnea, audiat la DNA. Are calitatea de suspect intr-un nou dosar, legat de TelDrum

dragnea dna

Liviu Dragnea s-a prezentat luni dimineata, la ora 9.00, la DNA. Liderul PSD confirmase duminică prezența în fața procurorilor anticorupție, fără însă a preciza în ce dosar este chemat. La sediul DNA au fost prezenți mai mulți susținători ai lui Dragnea, inclusiv membri ai PSD și miniștri din Guvernul Tudose. Nu au lipsit nici oameni care sunt împotriva liderului PSD, de aceea la fața locului a fost instalat un dispozitiv de jandarmi.
 
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ieşit de la DNA după aproximativ o jumătate de oră de audieri. Deși când a sosit a spus că va face declarații la ieșire, acest lucru nu s-a întâmplat. Conform surselor Digi24, Dragnea a fost citat la DNA în calitate de suspect într-un nou dosar, al treilea, privind fapte de corupţie. Printre acuzații se regăsesc: constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene în timp ce era președintele Consiliului Județean Teleorman.
Luni, la Direcția Națională Anticorupție a fost citat și Marian Fișcuci, fost coleg de liceu cu Dragnea si fost patron al TelDrum.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la DNA, luni dimineaţă, el fiind aşteptat de aproximativ 50 de membri de partid, între care vicepremierul Paul Stănescu, deputatul Claudiu Manda şi Marian Neacşu, secretarul general al partidului, care a spus că „orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere”. Anunţul privind audierea lui Dragnea de către procurorii anticorupţie a fost făcut chiar de el cu o zi în urmă, fără însă a preciza în ce dosar a fost chemat.
El a fost aşteptat de către un grup de aproximativ 50 de susţinători, membri ai partidului, care s-au adunat la DNA încă din jurul orei 8:00. Liderul PSD a fost primit cu aplauze de către aceştia.
Printre cei care au venit la DNA să îl susţină pe Dragnea se află vicepremierul Paul Stănescu, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, deputatul Claudiu Manda, şef al Comisiei parlamentare pentru controlul SRI. Ei au susţinut că nu au vorbit cu Liviu Dragnea despre intenţia lor de a veni să îl susţină la DNA.
„Credem că orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere şi o vom acorda tuturor. Ne-am întâlnit ieri la TSD si acolo am decis să fim prezenţi. Este vorba de un coleg, preşedintele partidului şi primează prezumţia de nevinovăţie şi noi vom fi alături de dumnealui. (…) Am venit să îl susţinem pe preşedintele nostru, nu am venit să luăm cu asalt, vom avea o manifestare cât se poate de paşnică”, a spus Marian Neacşu.
La rândul lui, vicepremierul Paul Stănescu a spus că a venit în calitate de senator, pentru a-l susţine pe Liviu Dragnea.
„Sunt aici în calitate de senator, în semn de solidaritate cu preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedinte al partidului”, a afirmat Paul Stănescu.
La DNA a venit pentru a-l susţine pe Dragnea şi Claudiu Manda.
„La ultimele două participări la ICCJ nu ar fi trebuit să fie admonestat şi batjocorit. (…) Nu am venit sa creăm presiune. Nu am votbit acest lucru cu dumnealui”, a afirmat deputatul Claudiu Manda.
În faţa sediul PSD s-au aflat şi câţiva contestatari ai lui Dragnea, supravegheați de forţe de ordine impresionante.

Vezi si

Un bebeluș prematur aruncat de viu la Maternitatea Polizu a supraviețuit. ”A dat cu piciorul în sac și copilul a început să plângă”. Ginecologul care l-a declarat mort și l-a aruncat într-o tavă este anchetat

Tatăl unui copil născut prematur care a fost declarat mort la naştere şi ”aruncat într-o …