Friday , December 2 2022

Liviu Dragnea ar demisiona, dar nu-l lasă PSD. Ponta: Colegii nu sunt de acord cu demisia lui. O decizie va fi luata miercuri

 
ponta

Fostul ministru al Dezvoltării, Liviu Dragnea, a declarat că luni își va depune demisia din funcția de președinte executiv al PSD, spunând însă că-şi va pune partidul într-o “situaţie delicată” într-un an preelectoral şi că toţi colegii din teritoriu îi cer să nu demisioneze. Pe de altă parte, liderii din conducerea PSD nu au ajuns la un consens, urmând ca miercuri să ia o decizie, în forul lărgit al PSD, CEXn.
”Am avut o discutie cu colegii. Colegii nu sunt de acord cu demisia lui Dragnea(…) O decizie se va lua miercuri, în CexN”, a spus Victor Ponta, la plecarea de la sediul PSD.
După doar o oră de la începerea ședinței BPN, social-democrații au suspendat ședința, pentru că nu au ajuns la un consens. PSD a decis să organizeze un Comitet Executix, miercuri, pentru a decide asupra demisiei lui Dragnea.
După ce a ajuns la sediul PSD, Liviu Dragnea a susținut ca este hotarat sa demisioneze din functia de presedinte executiv al PSD, dupa ce a renuntat si la cea de ministru al Dezvoltarii, ca urmare a condamnarii sale la inchisoare.
“Pentru mine, demnitatea e mai importanta decat orice functie. Poti si ca membru simplu sa ajuti partidul, daca ai oarecare experienta”, le-a spus el jurnalistilor, luni dimineata, la intrarea in sediul central al PSD, unde la ora 11:00 a inceput sedinta Biroului Permanent National.
Intrebat daca a discutat cu premierul despre inlocuitorul sau la minister, Liviu Dragnea a raspuns: “Da.”
Liderul PSD a declarat, însă, duminică, la un post de televiziune că decizia lui ar putea pune partidul într-o “situaţie delicată” într-un an preelectoral, când trebuie pregătite alegerile locale de anul viitor.
“Trebuie să recunosc că, începând de vineri seara, noaptea, ieri toată ziua, astăzi toată ziua, majoritatea – cred că toate organizaţiile judeţene – au transmis comunicate, rezoluţii, solicitări, dincolo de telefoane directe şi sms-uri, cred că i-au trimis şi lui Victor Ponta, că mâine să nu demisionez din funcţia de preşedinte executiv. Demisia mea din funcţia de preşedinte executiv, într-adevăr, poate să pună partidul într-o situaţie delicată, într-un an preelectoral când trebuie pregătit pentru alegerile locale de anul viitor, când partidul trebuie restructurat şi recalibrat şi remotivat şi reorganizat, pentru a se pune în pregătirea de campanie”, a declarat Liviu Dragnea, citat de DC News.
Fostul ministru al Dezvoltării, Liviu Dragnea, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că luni își va depune demisia din funcția de președinte executiv al PSD.
 

Vezi si

Recordul de căldură în România, în decembrie: 23,4 grade Celsius

În decembrie se pot înregistra temperaturi neobişnuite, de 15 – 20 de grade Celsius, spun …