Wednesday , April 21 2021

Liviu Dragnea a fost ales presedinte interimar al PSD. Partidul face congres pe 16 noiembrie

dragnea2

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele Consiliului Naţional, Rovana Plumb,si-au disputat, astăzi, şefia interimară a partidului, în cadrul Comitetului Executiv. Liviu Dragnea a obtinut 65 de voturi, in timp ce Rovana Plumb a castigat 18 voturi ale colegilor. Doua voturi au fost anulate.
La iesirea de la Comitetul Executiv, Ion Iliescu a declarat ca un congres al PSD va avea loc in noiembrie.
Înainte de ședință, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Marian Oprișan și Valeriu Zgonea au avut o discuție în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor. Ulterior, premierul Victor Ponta a părăsit ședința fără să voteze, dar a precizat că va vota când se întoarce. Pe de altă parte, Ion Iliescu a anunțat că l-a votat pe Liviu Dragnea, deși era de așteptat ca președintele de onoare al PSD să o susțină pe Rovana Plumb.
Ecaterina Andronescu a ieșit și ea din ședință, după ce a votat, precizând că partidul va avea Congres în noiembrie:
„Avem o hotărâre a Consiliului Naţional pentru organizarea Congresului în noiembrie şi cred că trebuie să avem un preşedinte legitimate de votul delegaţilor la Congres. Nu poate lua Comitetul Executiv decizia în legătură cu Congresul, decizia aparţine Consiliului Naţional“, a punctat Andronescu.

Vezi si

Doar 27-31% dintre adulții din România, adică 5 milioane de oameni, vor fi vaccinați până la sfârșitul anului 2021 – studiu MedLife

Doar 10-13% din populația României are intenție fermă de a se vaccina în perioada imediat …