Noua lista cu tarile din care romanii se pot intoarce fara a mai sta in izolare

reportersite
30/06/20 ora:12:01pm

Lista ţărilor din zona verde de coronavirus a intrat în vigoare în noaptea de luni spre marţi, la ora 0.00, după ce a fost făcută publică de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Mai exact, persoanele care vin în România din statele din zona verde şi nu prezintă simptome asemănătoare COVID-19 nu mai trebuie să stea în izolare/carantină.

aeroport, calatorii, tari, restrictii, ridicate, obiectiv, romani

Romanii care se intorc din tarile “verzi” nu vor mai sta in autoizolare la domiciliu ori in carantina

Pe lista ţărilor cu zonă verde care au intrat în vigoare în această săptămână se numără: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Estonia, Finlanda, Franţa metropolitană (teritoriul european al Franţei), Germania (cu excepţia districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

“Toate persoanele asimptomatice care sosesc în România dintr-o ţară care nu face parte din lista ţărilor exceptate trebuie să intre în izolare la domiciliu 14 zile/ carantină; izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă”, se arată în comunicatul INSP transmis presei.

Spune-ti parerea!