Saturday , December 2 2023

Lincu despre corupţia din vămi: Eugeniu Petrescu avea legătură directă cu Vasile Blaga

Liderul de sindical al vameşilor, Vasile Lincu, face acuzaţii grave la adresa unui fost ministru PD-L. Lincu spune că Vasile Blaga ar putea fi una dintre reginele de pe tabla de şah a şpăgilor din vămi. Lincu spune că fostul minitru de Interne controla vămile prn omul lui de încredere, Eugeniu Petrescu. Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, va susţine o declaraţie de presă, miercuri, la ora 13.00.

“Eugeniu Petrescu care a fost pun sub acuzare, avea legatură directă cu Vasile Blaga. Tot ceea ce înseamnă vamă, ţine de Eugeniu Petrescu. Este foarte clar, pot spune că la această dată controlul total şi beneficiarul total este PD-L. Domnul Petrescu era interpusul, el decidea în fapt, nu a avut nicio calitate în vamă”, a spus preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex,Vasile Lincu.

Blaga a declarat în urmă cu o lună că îl cunoaşte pe Eugeniu Petrescu, cel care ar fi intermediarul mitei luate de fostul şef al Vămilor, în calitate de coleg de partid. “Eu l-am propus în funcţia de preşedinte al ANV pentru că am avut încredere în el şi am în continuare încredere în el şi îi susţin nevinovăţia”, a spus Vasile Blaga.
Întrebat în ce măsură îl cunoaşte pe Eugeniu Petrescu, Blaga a răspuns pentru Puterea: “Fireşte că-l cunosc, doar suntem colegi de partid”. Secretarul general al PDL nu a mai dat alte detalii despre Petrescu: “Întrebaţi la cadre, ei ştiu cel mai bine”.
Potrivit procurorilor, Eugeniu Petrescu ar fi intermediarul şpăgii pentru şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor. Petrescu este membru PDL, are 67 de ani şi este unul dintre sponsorii partidului. Potrivit procurorilor, seniorul democrat-liberal Eugeniu Petrescu ar fi fost o verigă esenţială în circuitul numirilor în funcţiile de conducere din vama Halmeu. Astfel, Petrescu l-ar fi ajutat pe Liviu Florian să o aducă pe Nicoleta Dobrescu în biroul şefului Vămilor, Radu Mărginean.
Vasile Lincu, liderul de sindicat al vameşilor care în urmă cu aproape o lună desena tabla de şah corupţiei, este acum urmărit penal. Casa lui a fost percheziţionată marţi timp de aproape patru ore. Anchetatorii au plecat cu câteva documente şi două calculatoare. (sursa: realitatea.net)

Vezi si

Marcel Ciolacu merge în Statele Unite, unde va avea întrevederi cu secretarul de stat Antony Blinken, cu secretarul Apărării și cu secretarul general al ONU

Premierul Marcel Ciolacu va efectua în zilele următoare o vizită în Statele Unite ale Americii, …