Sunday , January 29 2023

Liderii UE au decis extinderea sanctiunilor impotriva rusilor pana la mijlocul lui 2017

putin

Liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord joi dupa-amiaza cu privire la extinderea pentru o perioada suplimentara de sase luni a sanctiunilor economice impotriva Rusiei pentru anexarea peninsulei Crimeea si finantarea insurgentei pro-ruse din estul Ucrainei. Decizia a fost luata in cadrul summitului Consiliului European de la Bruxelles, unde participa si presedintele Klaus Iohannis, scrie News.ro.
Diplomatii au precizat ca noile sanctiuni economice vor expira la mijlocul anului 2017.
Decizia era una asteptata, dupa ce presedintele Francois Hollande si cancelarul Angela Merkel au anuntat ca sustin prelungirea sanctiunilor impotriva Rusiei pana la implementarea completa a termenilor acordului de la Minsk.
De asemenea, saptamana viitoare ar urma sa aiba loc procesul oficial de prelungire a sanctiunilor impotriva domeniilor apararii, energiei si finantelor din Rusia.
Anterior, Germania si-a exprimat speranta ca se va obtine un consens in cadrul summitului UE in ceea ce priveste prelungirea cu sase luni a sanctiunilor economice impuse Rusiei.
Intre timp, un demnitar german a explicat ca nu se asteapta ca statele europene sa implementeze noi sanctiuni impotriva Rusiei pentru campania de bombardamente din Siria.

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …