Thursday , December 1 2022

Libertatea: Profesor de română care predă copiilor de la țară: „Evaluarea Națională lovește din nou. Româna ca formă de tortură

Cotidianul „Libertatea” a publicat un text al unui profesor de Română care predă la țară, referitor la subiectele pe care le-au primit elevii astăzi la Evaluarea Națională. Merită să citiți:

Azi a mai trecut o Evaluare Națională la română. Le-am ținut pumnii strânși elevilor mei de la Ciorăști, Vrancea, care și-au dat azi primul examen cu mare miză. Dar m-am relaxat cu o meditație asupra subiectelor, mereu o chintesență a emfazei de pension și a „românei” înțelese ca o formă de tortură.

Evaluarea Națională, pentru cei care nu știu cu ce se mănâncă, e acel examen intens prin care elevii de 14-15 ani fac trecerea la liceu. Presiunea e enormă, e construită timp de ani de zile; elevii o percep ca pe o etapă decisivă în care practic fie iei drumul ratării, fie te menții pe o direcție cât de cât promițătoare. Aici sunt subiectele de azi.

Continuarea pe libertatea.ro

Vezi si

Salariile bugetarilor se majorează cu 10% de la 1 ianuarie 2023; indemnizaţiile pentru funcţiile de demnitate publică se plafonează

Drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie …