Tuesday , September 27 2022

Libertatea: Clinica lui Becali face terapie cu vasc si alte proceduri bizare pentru bolnavii de cancer

Multe din terapiile care se fac la clinica lui Becali nu sunt validate ştiinţific şi nu sunt recomandate de comunitatea oncologilor serioşi. În medie, zi de zi, trei bolnavi de cancer fac hipertermie totală la clinica Imunomedica. O spun chiar managerul şi directorul medical al clinicii. Hipertermia totală înseamnă o febră indusă în tot corpul cu speranţa că va distruge celulele canceroase. Nicăieri în lume medicii nu tratează astfel cancerul, pentru că nu au dovezi că această terapie ar funcţiona.

Tot la clinica lui Becali, bolnavii în faze terminale încearcă să-şi mai cumpere câteva zile de viaţă şi dau zeci de mii de lei pe ”laser intravenos”, o terapie bizară despre care oncologii americani ştiu încă din anii 70 că nu funcţionează.

Coacţionar la clinica deschisă de Becali este Virgiliu George Vlăescu, un teolog care promovează intens multe teorii pseudomedicale pe diferite site-uri de extremă dreaptă. Disperarea bolnavilor devine profitabilă pentru vânzătorii de iluzii, atunci când legea nu interzice direct terapiile alternative, autorităţile închid ochii, iar oncologii serioşi întorc şi ei capul în altă parte.

Citeste reportajul pe Libertatea

Vezi si

Inspectorii școlari generali, convocați la minister: Vor fi asigurate condiții în sezonul rece

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a convocat luni la minister inspectorii generali școlari din țară pentru …