Liberalul Catalin Flutur pierde Primaria Botosani la o diferenta de 33 de voturi

reportersite
28 septembrie 2020, 7:16
Primarul din Botoșani, liberalul Cătălin Flutur, pierde alegerile în fața candidatului PSD, Cosmin Andrei, la o diferență de 33 de voturi, conform rezultatelor parțiale venite de la Autoritatea Electorală Permanentă. Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, senatorul Doina Federovici, a obţinut o victorie categorică.
Candidatul PSD la Primăria Botoșani Cosmin Andrei, a fost votat de 10.798 de alegători, având 33 de voturi mai mult decât candidatul PNL, primarul în exerciţiu, Cătălin Flutur, care a fost susţinut de 10.765 de votanţi, potrivit Agerpres.
„E o victorie foarte importantă, chiar dacă a fost obţinută la limită, pentru că botoşănenii au alte aşteptări şi pentru că Botoşaniul merită o altă abordare în ceea ce priveşte nevoile de dezvoltare şi nu numai. Era nevoie de o altă viziune la Botoşani şi mă bucur că acest lucru s-a întâmplat şi promit botoşănenilor că nu îi voi dezamăgi, chiar dacă m-au votat sau nu”, a declarat, pentru Agerpres, Cosmin Andrei.
După centralizarea proceselor verbale din cele 85 de secţii de votare, în municipiul Botoşani au fost înregistrate 29.022 voturi valabil exprimate.
Pe locul al treilea la alegerile pentru Primăria Botoşani s-a clasat candidatul Alianţei USR PLUS, Marcel Gheorghiţă, cu 1.795 de voturi, urmat de candidatul independent Cătălin Silegeanu, cu 1.505 voturi.