Saturday , December 3 2022

Liberalii se vor abține la votul din Senat privind ridicarea imunității lui Varujan Vosganian

vosganian

Senatorii PNL se vor abține, în plen, astăzi, la votul pentru ridicarea imunității ministrului Economiei, Varujan Vosganian, pentru care procurorii au cerut începerea urmăririi penale în Dosarul Romgaz.
La începutul acestei luni, Comisia Juridică a Senatului a dat aviz negativ pentru începerea urmăririi penale a lui Varujan Vosganian.
„Am pledat pentru faptul că ceea ce am întreprins în 2008 era responsabilitatea mea de ministru, care este obligat să rezolve chestiunile sociale și să slujească în interesul de ansamblu al economiei. Am considerat că ceea ce a menționat procurorul de caz este un gest de dispreț la adresa Senatului”, s-a apărat atunci ministrul Economiei.
Anunțul făcut în această dimineață de liberali dă puțin peste cap calculele inițiale. După rezultatul din Comisia Juridică, părea evident că plenul îl va salva pe ministrul Economiei.
Pe de altă parte, există informații conform cărora social-democrații din Senat ar urma să voteze în favoarea ridicării imunității lui Varujan Vosganian.
La începutul lunii septembrie, Parchetul general a cerut Senatului să-i ridice imunitatea ministrului liberal, cercetat în Dosarul Romgaz.
În acelaşi dosar, este anchetat şi fostul ministru democrat-liberal al Economiei, Adriean Videanu. Procurorii au pus sechestru asupra averii acestuia.
Procurorul general al Parchetului ÎCCJ a solicitat, în 2 septembrie, Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respec

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …