Sunday , February 5 2023

Liberalii se reunesc vineri si sambata in Congres pentru alegerea noii conduceri

liberali

Liberalii se reunesc vineri, la Palatul Parlamentului, in Congres extraordinar pentru aprobarea modificarilor la statutul partidului, iar sambata in Congres ordinar pentru alegerea noii conducerii, pentru functia de presedinte fiind sustinut de cea mai mare parte a organizatiilor Klaus Iohannis, scrie Agerpres.
Potrivit senatorului liberal Catalin Boboc, noul statut al liberalilor prevede ca cei 31 de vicepresedinti ai PNL vor fi alesi uninominal in congresul partidului, urmand ca atributiile acestora sa fie propuse ulterior in Biroul Politic National si aprobate de Delegatia Permanenta.
De asemenea, el a aratat ca noul statut stipuleaza ca secretarul general al partidului va fi propus de presedintele PNL si validat de Biroul Politic National, in care membri de drept vor fi liderii de filiale ai partidului, liderii si viceliderii grupurilor parlamentare, primarii de municipii resedinta de judet si presedintii de consilii judetene si liderul delegatiei de europarlamentari PNL.
Senatorul liberal a precizat ca noul statut prevede ca si pana acum faptul ca PNL isi asuma istoria si traditia sa. Vineri, Comisia de statut a liberalilor se va reuni pentru a da un vot final asupra statutului PNL. Congresul extraordinar al PNL va convoca pentru sambata Congresul ordinar in care va fi aleasa noua conducere a liberalilor.
Potrivit unor surse liberale, sunt 57 de candidaturi pentru functiile de vicepresedinti ai PNL, iar pentru sefia partidului candideaza Klaus Iohannis si Ioan Ghise.
Cea mai mare parte a organizatiilor judetene ale PNL au anuntat in ultimele zile ca delegatii pe care ii vor trimite la congresul formatiunii vor adopta preponderent pozitii de sustinere pentru alegerea lui Klaus Iohannis la sefia partidului, precum si pentru candidatura acestuia la Presedintia Romaniei.
De asemenea, multi dintre liderii organizatiilor judetene s-au exprimat favorabil si in privinta aprobarii trecerii PNL de la ALDE la Partidul Popular European (PPE), fiind de asteptat ca acest pas sa fie validat de majoritatea delegatilor la congresul liberalilor.
In structurile de decizie ale organizatiile judetene PNL s-a votat, in general, si favorabil pentru fuziunea prin absorbtie cu PDL, dar unele dintre vocile importante din teritoriu ale formatiunii au aratat ca vor lua pozitie in congres cu privire la necesitatea pastrarii identitatii PNL si a denumirii istorice a partidului. Vineri, inainte de Congresul extraordinar, liberalii se vor reuni in Biroul Politic National si in Delegatia Permanenta. (Hotnews)

Vezi si

Peste jumătate din țară se află sub cod galben sau portocaliu de ninsori și viscol

Mai mult de jumătate de țară se află sub cod gaben de ninsori și viscol, …