Monday , May 20 2024

Liberalii se opun unei aliante cu UDMR

Victor Ponta a spus duminică seară, după anunţarea rezultatelor, că va începe discuţiile pentru o alianţă cu UDMR. Mai mulţi lideri PNL s-au declarat împotriva unui astfel de parteneriat.
Ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Haşotti, care, potrivit numărătorii paralele a USL, va obţine un nou mandat de parlamentar, a declarat, luni dimineaţă că este ferm împotriva unei alianţe la guvernare a USL cu UDMR.
Întrebat de ce este împotriva acestei alianţe, liberalul a răspuns: “Pentru că nu este cazul şi pentru că asta am promis electoratului, ca UDMR să rămână în opoziţie”.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, că a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale cu Uniunea.
“Am vorbit la telefon cu preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, l-am felicitat pentru realegerea domniei sale şi mi-a confirmat faptul că UDMR de mâine este dispusă şi vom începe discuţiile pentru a avea o majoritate constituţională, o majoritate guvernamentală şi parlamentară care să permită modificări şi reforme importante în anii care urmează”, a spus Ponta.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, duminică noaptea, că USL nu a discutat cu UDMR despre o alianţă, nicidecum despre o alianţă de guvernare, el arătând că declaraţia premierului Ponta referitoare la acest subiect înseamnă disponibilitatea USL la a discuta nişte “formule de asociere”.
Norica Nicolai a declarat la România TV, de asemenea, că “în opinia ei, USL nu ar trebui să se alieze cu UDMR”.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică seară, că a vorbit cu cei mai importanţi lideri politici, inclusiv cu şeful PSD, Victor Ponta, iar de luni Uniunea “va începe discuţii fiindcă e nevoie de stabilitate, de decizii coerente, şi nu de certuri şi de dispute politice sterile”.
UDMR va avea în viitorul Parlament zece deputaţi şi şase senatori aleşi în mod direct în colegii din judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Bihor şi Satu Mare, între ei fiind Kelemen Hunor, Borbely Laszlo şi Marko Bela, arată numărătoarea paralelă a Uniunii.

Vezi si

Temperaturi de vară și ploi însemnate cantitativ. Prognoza meteo pe regiuni, până pe 2 iunie

Prognoza publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) arată că regimul termic estimat de …