Tuesday , May 28 2024

Liberalii l-au propus pe Puiu Hasotti ministru al Culturii

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că i-a propus premierului Victor Ponta preluarea şefiei Ministerului Culturii de către senatorul PNL Puiu Haşotti, în urma deciziei lui Mircea Diaconu de a demisiona.
“Propunerea făcută premierului Victor Ponta, ca urmare a deciziei retragerii lui Mircea Diaconu din Guvern, propunerea pentru Ministerul Culturii din partea PNL este Puiu Haşotti, doctor în istorie şi arheologie, profesor universitar, membru în Comisia de cultură”, a spus Antonescu.
Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, marţi seară, că se retrage din Guvern în urma respingerii apelului său în procesul care s-a judecat la ICCJ.
Anterior, surse din PNL declarau pentru MEDIAFAX că liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, este propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Culturii, în locul lui Mircea Diaconu, declarat incompatibil.
În vârstă de 59 de ani, Puiu Haşotti este liderul grupului PNL din Senat şi vicepreşedinte al formaţiunii liberale.
El a fost deputat în legislaturile 1996-2000 şi 2000-2004, iar din 2004 este senator.
Puiu Haşotti este membru al Comisiei de cultură din Senat.
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, după şedinţa BPN al PSD, că va discuta la Guvern cu ministrul Culturii, Mircea Diaconu, declarat incompatibil, el precizând că înlocuitorul acestuia pentru a ocupa portofoliul îi va fi propus de liderul PNL, Crin Antonescu.
Mircea Diaconu a fost declarat definitiv incompatibil, după ce instanţa supremă a respins, marţi, recursul acestuia privind hotărârea prin care ANI a constatat că se află în incompatibilitate întrucât a fost senator şi director al Teatrului Nottara

Vezi si

Deputatul Dan Vîlceanu a fost sancționat cu reducerea cu 50% a indemnizației de parlamentar timp de 6 luni, după bătaia cu Florin Roman

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, propunerea Comisiei juridice de penalizare a lui …