Sunday , November 27 2022

Liberalii europeni: Prin intrarea în PPE, PNL se alatura lui Basescu

ALDE

Liderii ALDE au reacţionat la anunţul liderului PNL, Crin Antonescu, privind aderarea liberalilor la PPE. Reprezentanţii ALDE susţin că, în urma “deciziei nefericite” a lui Antonescu, delegaţia PNL în PE s-ar alătura lui Traian Băsescu prin intrarea în PPE, arătându-şi astfel slăbiciunea în loc să meargă pe propria forţă în Legislativul UE.
Liderul ALDE si candidat al acestui grup europarlamentar la functia de presedinte al Comisiei Europene, Guy Verhofstadt, a declarat, luni, pentru HotNews.ro, ca, prin decizia de a parasi grupul liberal si de a merge la PPE, europarlamentarii PNL se vor alinia cu presedintele roman Traian Basescu subliniindu-si astfel slabiciunea.
“Decizia nefericita a presedintelui PNL, Crin Antonescu, de a propune Biroului Politic al Partidului o miscare spre PPE, trece cu vederea faptul ca in cadrul grupului ALDE, PNL ar fi una dintre cele mai mari delegatii si, in conformitate cu acordurile anterioare, ar detine o pozitie de conducere in cadrul Parlamentului European.
Prin aderarea la PPE, delegatia PNL se va alinia cu Basescu si alege sa-si sublinieze slabiciunea, in loc sa joace pe terenul sau in Parlamentul European”, a declarat belgianul.
Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat luni că, având în vedere rezultatele de la alegerile europarlamentare, el va propune ca eurodeputaţii liberali să adere la grupul Partidului Popular European (PPE), care s-a opus intrarii României în Schengen.
”Orizontul politic care se deschide este stânga – dreapta.(…) În urma consultării şi cu mulţi colegi, la BPC voi propune ca europarlamentarii PNL să adere la PPE. Este o decizie pe care eu o voi propune şi care sper să fie adoptată – nu ne putem asuma riscul ca Comisia Europeană să fie condusă de un preşedinte socialist (…) există o compatibilitate doctrinară, de orientare strategică,”, a spus Antonescu.
‘Cine va avea mai multe mandate între PPE şi PES va desemna preşedintele Comisiei Europene. Opţiunea noastră este una foarte clară, pentru dreapta, pentru un preşedinte al Comisiei Europene din partea PPE’, a completat Crin Antonescu.
El a notat că există o compatibilitate doctrinară între PPE şi PNL, ‘care este tradiţional un partid de dreapta, cel mai vechi partid de dreapta din România’. ‘Dreapta trebuie să îşi unească forţele în Europa, dreapta trebuie să îşi unească forţele în România. Sper ca la Biroul Central această decizie să fie luată’, a adăugat Crin Antonescu
În martie anul acesta, Antonescu anunţa altceva: “Avem un congres, ultimul congres, care a adoptat un statut. În statutul nostru suntem membru al ALDE. La aceste alegeri, asta înseamnă deocamdată, pentru acest ciclu vom candida în cadrul ALDE, mai ales pentru faptul că aceşti oameni au avut o atitudine foarte corectă şi au fost singurul grup politic european care, în vara anului 2012, s-a raportat corect la România”.
Argumentul lui Crin Antonescu ca se opune unui şef de CE socialist nu se suţine, în condiţiile în care PPE conducea in alegeri, inainte de anuntul lui Antonescu. Mai rău este că Antonescu duce liberalii langa cei care s-au opus intrarii Romaniei in Schengen, se duce langa prietenii lui Basescu.

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …