Sunday , May 16 2021

Liber la vacanțe în Grecia. De luni, 19 aprilie, turiștii UE vaccinați sau cu test negativ nu mai sunt carantinați

Autoritatile grecesti au anuntat ca intentioneaza sa ridice incepand de luni 19 aprilie carantina de sapte zile pentru turistii din celelalte tari ale Uniunii Europene. Conditia obligatorie este ca turistii fie sa aiba schema completa de vaccine anti COVID-19, fie sa prezinte un test PCR cu rezultat negativ făcut în ultimele 72 de ore.

Pentru a putea intra in vigoare, planul guvernului grec trebuie sa fie aprobat de expertii epidemiologi, potrivit cotidianului Kathimerini, citat de ziare.com.

Totusi, in perioada vacantei turistii vor fi obligati sa poarte in continuare masca de protectie care sa acopere nasul si gura.
Initial, Atena intentiona sa anunte inceperea sezonului turistic la 14 mai si sa ridice la acea data conditia carantinarii. Aceasta cerinta va fi ridicata si pentru calatorii veniti din Israel, SUA, Regatul Unit, Serbia si Emiratele Arabe Unite.

Autoritatile medicale de la Atena au raportat joi 3.089 de noi cazuri de COVID-19 in ultimele 24 de ore, cu aproximativ 1.000 mai putine decat in ziua precedenta.

Vezi si

VIDEO. Bătaie crâncena între români pe aeroportul Luton din Londra. 17 bătăuși au ajuns în arest. Mai multe persoane, în stare gravă la spital

Imaginile postate pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol arata un grup de cetateni romani, aflati in zona …