Sunday , October 2 2022

Libanezul retinut pentru terorism e ginecolog si a profesat la Spitalul de Urgenta Craiova

libanez

Cetateanul libanez Hussein Kassem Ghzayel, acuzat de terorism dupa ce ar fi cumparat arme pentru factiuni militare din Liban, Palestina si Siria, este medic ginecolog, acesta facand rezidentiatul la Spitalul Clinic de Urgenta Craiova, potrivit unor surse judiciare. El a fost retinut alaturi de doi romani, sub acuzatia de terorism.
Sursele citate au declarat ca Hussein Kassem Ghzayel a absolvit facultatea de medicina in Romania.
Dupa ce a terminat facultatea, Hussein Kassem Ghzayel a fost medic rezident la Spitalul Clinic de Urgenta Craiova, timp in care a locuit cu chirie, incepand din 2004, impreuna cu unul dintre fratii sai, intr-un apartament din Craiova, situat pe Calea Bucuresti.
Dupa aproximativ cinci ani, timp in care cei doi arabi si-au achitat chiria, incepand din 2009 acestia au refuzat sa mai plateasca sumele datorate proprietarului si contravaloarea intretinerii.
Ioana Olariu, proprietarul apartamentului din Craiova in care a locuit Hussein Kassem Ghzayel, a declarat ca libanezul este un om foarte violent, care, pe parcursul procesului de evacuare, a amenintat-o in mai multe randuri.
“M-am chinuit un an sa-l dau afara din casa, iar pe perioada procesului ne-a amenintat atat pe mine, cat si pe avocata mea. Este un om violent, care mi-a atras atentia ca o sa am probleme. Chiar daca l-am evacuat cu executorul judecatoresc, are si astazi sa-mi plateasca 100 de milioane de lei vechi, bani care reprezinta restantele la chirie si 60 de milioane de lei vechi, datoriile neachitate la intretinere”, a spus Ioana Olariu.
La aceeasi adresa a functionat si o societate comerciala deschisa de medicul libanez, Biblos SRL, firma fiind dizolvata in anul 2011, printr-o hotarare a Tribunalului Dolj, pentru nedepunerea situatiei financiare.
In anul 2010, Hussein Kassem Ghzayel a fost la un pas de a fi returnat in Liban, dupa ce, la data de 7 decembrie, Oficiul Roman pentru Imigrari a stabilit ca acesta nu mai are drept de sedere pe teritoriul Romaniei. Libanezul a contestat hotararea la Curtea de Apel Craiova, iar instanta i-a dat castig de cauza la data de 14 aprilie 2011, dispunand anularea deciziei de returnare. In timpul procesului, la dosar a fost depusa inclusiv o adeverinta care atesta faptul ca Hussein Kassem Ghzayel figura in randul personalului Spitalului Clinic de Urgenta Craiova.
Procurorii DIICOT au descins, miercuri, la sase adrese in municipiul Craiova, unde locuiesc membrii unei grupari, printre care sunt si cetateni libanezi, suspectati de tentativa de acte de terorism, dupa ce ar fi cumparat ilegal arme militare letale destinate unor factiuni militare din Liban, Palestina si Siria.
Membrii gruparii infractionale, formate din cetateni romani si libanezi, sunt cercetati de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova pentru tentativa de acte de terorism, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, precum si pentru trafic de migranti.
ziare.com

Vezi si

Poştaşii vor livra la domiciliu brăţara ”Butonul Roşu”, care poate salva vieţi

Compania Naţională Poşta Română devine, începând de sâmbătă, partener în dezvoltarea, la nivel naţional, al …